Apele Române aşteaptă citaţie de la Eforie: până atunci, nici un comentariu despre faleze, doar că administraţia locală e de vină!
Apele Române aşteaptă citaţie de la Eforie: până atunci, nici un comentariu despre faleze, doar că administraţia locală e de vină!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDupă ce Primăria a ameninţat cu judecata,
După ce Primăria a ameninţat cu judecata,
După ce Primăria Eforie a anunţat că va da în judecată Apele Române pentru modul defectuos în care a administrat plajele şi falezele din localitate, reprezentanţii de la ABADL sunt destul de rezervaţi în a face comentarii cu privire la posibilitatea unui proces sau la reluarea lucrărilor la falezele din localitate. Aceştia au spus că încă nu au primit nici un fel de înştiinţare oficială cu privire la acest lucru şi că până nu vor primi o citaţie de la instanţă, nu vor face vreun comentariu. Cât despre situaţia falezelor şi nemulţumirile legate de faptul că acestea s-au prăbuşit, cei de la Apele Române spun că o lucrare efectuată de administraţia locală din Eforie la promenadă s-ar fi prăbuşit peste o lucrare de-a lor.
Vineri, 22 aprilie, primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a anunţat că Primăria dă în judecată Apele Române pentru prăbuşirea falezei din Eforie Sud şi cere referendum local pentru administrarea falezelor şi plajelor. „Faleza din Eforie Sud s-a prăbuşit anul trecut, în zona Cazino, unde Apele Române au executat o lucrare, la foarte puţin timp după ce s-a făcut recepţia. De asemenea, la Eforie Sud, după Capul Turcului, faleza este surpată şi nu s-au executat lucrări de peste 5 ani. (...) Primarul Ovidiu Brăiloiu a arătat că, de 7 ani de zile, falezele inferioare din Eforie Nord şi Eforie Sud sunt în şantier, iar de 5 ani de zile lucrările au fost abandonate.
Se pun în pericol turiştii. Este mizerie, sunt deşeuri, iar Garda de Mediu bate la uşa Primăriei. Adică cineva e vinovat că pune în pericol turiştii, că nu lucrează, că este mizerie, iar Primăria Eforie primeşte reclamaţiile şi trebuie să cheltuiască bani din bugetul local ca să facă curăţenie”, se arăta în documentul prin care s-a făcut public faptul că Brăiloiu a dat în judecată Apele Române.
După ce primarul oraşului Eforie a dat în judecată Apele Române pentru prăbuşirea falezelor, la scurt timp după finalizarea lucrărilor, în ultimele zile primarul Brăiloiu a anunţat că a obţinut aprobarea pentru organizarea unui referendum care să stabilească dacă plajele din localitate vor rămâne în administraţia Apelor Române sau dacă vor trece sub administrarea autorităţilor locale: „Am obţinut aprobarea de către Consiliul Local Eforie a organizării referendumului local privitor la administrarea plajelor din oraşul nostru. Consider că toţi locuitorii trebuie să spună dacă vor sau nu ca administraţia locală să se ocupe de administrarea plajelor din oraş, acestea rămânând însă în domeniul public de interes naţional”, a anunţat luni, 9 mai, primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu. Edilul a propus ca referendumul să fie organizat pe data de 5 iunie.
Reacţiile reprezentanţilor de la Apele Române
„Nu am primit nici o citaţie în mod oficial de la vreo instanţă în care într-adevăr să se demonstreze că Primăria Eforie a dat în judecată Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Nu putem da o declaraţie dacă nu există ceva concret”, a declarat, pentru „Replica”, Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Legat de iniţiativa primarului Brăiloiu de a organiza un referendum prin care locuitorii să îşi exprime opinia referitoare la cine ar trebui să administreze plajel şi falezele din Eforie, cei de la Apele Române au refuzat să intre în prea multe detalii.
„În ce priveşte referendumul, orice primărie poate să organizeze orice referendum. Acest aspect nu ţine de ABADL. Nu ne putem pronunţa pe declaraţii, ci doar atunci când o să avem o hârtie oficială în acest sens”, a mai spus Marieta Iorga. În ceea ce priveşte prăbuşirea falezelor, reprezentanţii Apelor Române nu au făcut precizări cu privire la o eventuală reluare a lucrărilor, în schimb au ţinut să precizeze că anul trecut, o lucrare executată de către administraţia locală la promenadă, s-ar fi prăbuşit peste o lucrare a lor:
„Cel mai probabil, administraţia locală din Eforie va explica situaţia falezelor. Problema este încă de anul trecut, de când ei efectuau o lucrare la promenadă, pe timp ploios. Deci noi nu ne putem băga peste o lucrare a lor. Anul trecut, ei lucrau la promenadă, pe creasta falezei, iar lucrarea lor s-a prăbuşit peste o lucrare a noastră care era la baza falezei. Pe creasta falezei avea Primăria Eforie o lucrare care s-a prăbuşit peste o lucrare de-a noastră. Asta se întâmpla în timpul unui sezon ploios”, a adăugat Marieta Iorga.
Geanina DRĂGOI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News