Brânză, dezvăluiri despre pavilionul românesc şi ce riscăm dacă pierdem procesul cu firma germană RIFA
Brânză, dezvăluiri despre pavilionul românesc şi ce riscăm dacă pierdem procesul cu firma germană RIFA
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestA revenit la conducerea ANR, după ce ministrul Rus s-a „lepădat” de UNPR-istul Catană
A revenit la conducerea ANR, după ce ministrul Rus s-a „lepădat” de UNPR-istul Catană
Paul Brânză
Începând din data de 3 iunie 2015, noul director general interimar al Autorităţii Române este Paul Brânză. Ordinul a fost semnat de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, pe perioadă nedeterminată. Paul Brânză s-a mai aflat la cârma ANR, iar în momentul de faţă îl înlocuieşte pe Dumitru Catană, eliberat din funcţie fără vreo explicaţie. Facem precizarea că UNPR-istul Catană fusese numit pe funcţia de director general al ANR prin ordinul ministrului Transporturilor (la acea dată), Dan Şova, cu nr. 665/17.06.2014. Mai amintim că acelaşi Catană a condus, la un moment dat, şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa.
Dumitru Catană
Paul Brânză revine la şefia ANR „fără sprijin politic”, din câte susţine acesta, mai cu seamă că el este cunoscut ca vechi membru PDL, dar şi fost asociat cu Traian Băsescu, înainte ca acesta să devină preşedinte al României. Întrebat dacă în acest moment mai este membru de partid (în noul PNL rezultat ca urmare a fuziunii cu PDL – n.r.), Brânză a răspuns că nu a plecat din PDL, dar nici nu a completat o nouă adeziune la liberali, întrucât nu a văzut rostul unui asemenea gest: „Sunt din 1998 în partid (PD, devenit ulterior PDL, iar acum PNL - n.r.), nu am înţeles de ce la fiecare schimbare trebuie să scriem din nou câte o adeziune”. În ceea ce priveşte activitatea de la ANR, Brânză spune că a revenit în ţară de la Londra, special pentru că i s-a comunicat de la minister că „i se pregăteşte ceva”. Nu i-au fost trasate sarcini speciale, doar acelea de a revigora activitatea de la autoritate, mai susţine Brânză. Chestionat cu privire la pavilionul românesc, mai exact înmatricularea navelor sub pavilion românesc - dacă a primit directive în acest sens -, Paul Brânză a declarat că nu. „Navele se înmatriculează acum cum se proceda şi înainte, fără intermediari. Nici nu mai cred că îndrăzneşte să discute acum cineva de contractul acela (cel cu RIFA Holdings Ltd (fosta Ivana Holdings Limited), prin care ANR încredinţa gestionarea pavilionului românesc firmei germane - n.r.). Cei care s-au ocupat de povestea aceasta au mari probleme, a fost un contract încheiat fără acordul Consiliului de Administraţie al instituţiei. În fine, este un proces privind această speţă. Să sperăm că nu pierdem, pentru că altfel statul riscă să plătească daune între 11 milioane şi 22 de milioane de euro despăgubiri către acea firmă”, a mai declarat, pentru „Replica” de Constanţa.
Alexandra ANTON
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News