Constănţenii din zona cartierului social Henri Coandă susţin că sunt TERORIZAŢI: furturi, gălăgie, scandaluri şi mizerie
Constănţenii din zona cartierului social Henri Coandă susţin că sunt TERORIZAŢI: furturi, gălăgie, scandaluri şi mizerie
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMai mulţi indivizi au ajuns în atenţia oamenilor legii
Mai mulţi indivizi au ajuns în atenţia oamenilor legii
Locuitorii zonei de lângă cartierul social Henri Coandă susţin că au ajuns la capătul puterilor. Aceştia au formulat o plângere la Primăria Constanţa şi, dacă nu se rezolvă nimic, sunt dispuşi să meargă mai departe, chiar la autorităţile din Bucureşti. Oamenii susţin că, pe lângă gălăgia de nedescris, la ordinea zilei sunt furturile din maşini, vandalizarea autovehiculelor, mizeria şi locuinţele sparte.
Constănţenii nu au fost încântaţi de construirea cartierului social Henri Coandă încă de la bun început, fiind convinşi încă de pe atunci cu privire la faptul că infracţionalitatea va fi în creştere în zonă. Însă, la acea dată, toţi au fost liniştiţi de către edilul care era în funcţie, Radu Mazăre, că lucrurile vor fi menţinute sub control. Între timp, iată că oamenii susţin că au ajuns la capătul puterilor. Aceştia au depus o sesizare la Primăria Constanţa, fiind dispuşi să facă orice pentru a rezolva problema. „Vă aduc la cunoştinţă că asociaţia de proprietari nr.93 Constanţa, strada Tulcea nr.13, este deranjată de locatarii cartierului Henri Coandă. Aceştia sunt un pericol social şi consider că ar trebui mutaţi, păziţi sau luată o măsură cât mai aspră pentru a-i potoli. Mai toţi au maşini înmatriculate la bulgari ceea ce ştiu că este interzis să deţii atât timp cât stai în aceste locuinţe sociale. Gălăgia este la ordinea zilei, aruncatul cu pietre, adresarea injuriilor şi diferitelor infracţiuni. Laptele pe care îl primesc la şcoală este aruncat pe jos. Urcatul pe maşini şi lovirea lor este şi o problema cu care ne confruntăm zilnic (avem 6 maşini vandalizate în zona respectivă). Pe puţin 3 apartamente au fost sparte în zona de când au fost repartizaţi ei aici. Geamurile mai multor maşini şi apartamente au fost sparte, zgâriate sau ciobite. Au distrus toţi pomii fructiferi iar copacii plantaţi de primărie au fost rupţi. Ne-am săturat de aceşti indivizi şi vrem să luaţi o măsură cât mai rapidă în caz contrar reclamaţia noastră va pleca mai departe, chiar la Bucureşti”, se arată în sesizare. Menţionăm că, de-a lungul timpului, mai multe persoane cu domiciliul în cartierul social Henri Coandă au ajuns în atenţia oamenilor legii.
Cinci minori au dat atacul la maşinile parcate în Poarta 6 şi Km 5
Spre exemplu, în iulie 2013, cinci minori din cartierul social Henri Coandă au dat iama în maşinile din cartierele Poarta 6 şi Kilometrul 5, spărgând pe puţin 6 autoturisme marca Logan. Prejudiciul se ridică undeva la 2.000 de lei, iar micii infractori au căutat, culmea!, gumă de mestecat şi bani pentru a-şi cumpăra băuturi răcoritoare. Părinţii au fost aduşi la sediul Secţiei 5 Poliţie şi au fost plini de nervi, o mămă menţionând că mai bine îşi dă băiatul la casa de copii întrucât îi face numai probleme. De asemenea, ei au adăugat că nu au bani şi că nu ştiu ce vor face în continuare. Un alt caz s-a petrecut la finele anului 2012, când când poliţiştii Secţiei 2 Constanţa, au fost sesizaţi prin 112, cu privire la faptul că într-un bloc aflat în cartierul de locuinţe sociale, se află o persoană ce a fost agresată. Echipa operativă deplasată în locul indicat, a reuşit identificarea suspectului, stabilind faptul că în urma unei altercaţii spontane, acesta l-a agresat fizic pe R. Florea de 34 de ani, din Constanţa. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i s-a stabilit diagnosticul traumatism cranio facial acut închis şi traumatism toracic prin înjunghiere, partea stângă zona axilară, rămânând internat.
Hoţi şi tâlhari lăsaţi în arest la domiciliu
Ayhan Ali şi Ştefan Andrei Neagu, cu domiciliul în cartierul social Henri Coandă, au fost trimişi în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, ulterior fiind lăsaţi în arest la domiciliu. Menţionăm că Ştefan Andrei Neagu făcea parte dintr-o grupare formată din mai mulţi minori, principala activitate fiind legată de furturi şi tâlhării. Acesta, iniţial fusese lăsat sub control judiciar, însă, pe 16 decembrie 2014, Judecătoria Constanţa a decis să-l aresteze pentru 30 de zile, dar minorul se sustrăgea. El a fost prins de poliţişti pe bulevardul 1 Decembrie 1918, pe 21 decembrie. Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut că, în perioada 30.10. 2014 - 01.11.2014, inculpatul minor Ştefan Andrei Neagu, împreună cu un alt minor, respectiv Ali Ayhan, a pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate Ioana M., situată în municipiul Constanţa, pe strada Amurgului, nr. 67, de unde au sustras mai multe bunuri. De asemenea, în data de 11.11.2014, în jurul orei 21.30, în timp ce persoana vătămată Ioan Cristian S. se afla în staţia de autobuz din faţa supermarketului Mega Image situat pe bulevardul Tomis, din cartierul Tomis III, municipiul Constanţa, a fost deposedată prin violenţă de Ştefan Andrei Neagu împreună cu inculpatul minor Ayhan Ali şi cu alte două persoane rămase neidentificate de un telefon mobil marca Nokia 5800, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 250 lei.
Urmăriri pe străduţele din cartierul social Henri Coandă
Poliţiştii Compartimentul Urmăriri, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale desfăşurând activităţi specifice pentru punerea în executare a unor mandate de arestare, la data de 30 martie a.c., l-au depistat pe Suliman Ismail, de 29 ani, din Constanţa, pe numele căruia Judecătoria Constanţa a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Facem menţiunea că, în momentul în care i-a observat pe oamenii legii apropiindu-se de imobilul în care locuieşte fără forme legale, inculpatul a fugit pe străzile din apropiere, în direcţia pieţei Tomis III, cu intenţia de a se sustrage punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. S-a procedat la urmărirea celui în cauză în zona cartierului de locuinţe sociale de pe strada Umanităţii, reuşindu-se în scurt timp imobilizarea sa, de către poliţişti, în zona intersecţiei bulevardelor Tomis cu Soveja. Reamintim că, urmare a cercetărilor efectuate în cazul unui furt din locuinţă, faptă reclamată la data de 20.03.2015, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanta i-au identificat pe Ali Beinur, de 29 de ani, Ghenciu Zoro, de 28 ani şi Suliman Ismail, de 29 ani, stabilind că, în ziua de 19.03.2015, în intervalul orar 19.15 - 20.40, aceştia, prin forţarea ferestrei, ar fi pătruns în locuinţa reclamantului de unde ar fi sustras bijuterii (25 grame aur), un laptop şi o tabletă, în valoare totală de 8.600 lei. La data de 24.04.2015, poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare recuperând bunurile reclamate ca sustrase.
Liliana CHIRU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News