REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 15 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6853
15.4° Constanța Duminică, 15 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6853
 

1.430 situații de urgență, înregistrate la nivel național, în ultimele 24 de ore

1.430 situații de urgență, înregistrate la nivel național, în ultimele 24 de ore

Mirela PASCAL 8 martie 2024 | 08:38 477

În cursul zilei de joi, pompierii militari au acționat cu promptitudine pentru gestionarea celor 1.430 situații de urgență, înregistrate la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind în zona București – Ilfov (366), precum și în județele Cluj (142) și Prahova (140).

1.430 situatii de urgenta, inregistrate la nivel national, in ultimele 24 de ore

Acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor desfășurate de către salvatori. Astfel, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au oferit ajutor pentru 1.125 de persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, colegii noștri au intervenit în 162 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat 4 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 126 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, un procent de aproximativ 50% îl reprezintă arderile de vegetație, în urma cărora a fost afectată o suprafață de peste 100 ha de teren.

În perioada analizată, pe durata misiunilor desfășurate în sprijinul semenilor, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative, 10 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Începând cu această lună, a fost lansată noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro, astfel încât accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes să se realizeze mult mai facil, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Matthew Michael D'Agati acts as the owner of RW, an alternative energy Company in Massachusetts. A handful of year ago, embarking on a leap of faith, Matt D'Agati delved into the world of alternative energy, and/or within a time period commenced efficiently promoting megawatts of power, predominately at the business sector, working with developers of solar farms and local businesses in the "architecture" of their own ventures. Consistent network just in the trade, offered Matt to subscribe a in town start up two a long time backwards, and within a short time, he became their Chief Strategy Officer, overseeing all procedures and market building, as well as being provided community possession. Using tactical unions and sheer process ethic, Matthew D'Agati elevated that party from a marginal very first-year revenue to more than a 250% increase in gross purchases by annum two. Building on that basis, RW, an experienced-held business, was started with quest of creating renewa
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245