REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

10 milioane de euro, pentru reabilitarea hotelului Neptun din Mamaia

10 milioane de euro, pentru reabilitarea hotelului Neptun din Mamaia

Andreea CONDURACHE 14 noiembrie 2023 | 00:00 4745

Hotelul Serviciului Român de Informații din Mamaia va fi reabilitat cu aproximativ 40 de milioane de lei, bani proveniți din fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aferente Componentei 5, denumită „Valul Renovării - Operațiunea renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”. În cursul zilei de luni, 13 noiembrie a.c., UM 0929 București a lansat procedura de licitație în vederea achiziționării serviciilor de proiectare și execuție în vederea implementării proiectului de renovare energetică a imobilului.

10 milioane de euro, pentru reabilitarea hotelului Neptun din MamaiaHotel Neptun

Serviciul Român de Informații, prin Unitatea Militară 0929 București, a lansat în cursul zilei de luni, 13 noiembrie a.c., o procedură de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor în vederea implementării proiectului de renovare energetică aprofundată a imobilului „Neptun“, fiind vorba despre Hotelul Neptun din stațiunea Mamaia. Pentru finanțarea acestui proiect se vor folosi fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aferente Componentei 5 – Valul Renovării – Operațiunea renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Valoarea estimată a contractului este de 38.098.132,25 de lei, fără TVA, 46.300.677 lei cu TVA, adică în jur de 9,5 milioane de euro.

10 milioane de euro, pentru reabilitarea hotelului Neptun din Mamaia

Ce lucrări vor fi edificate?

Corpurile de clădire C1, C2, C3, C4 și C5 supuse lucrărilor au ca destinație facilități pentru refacerea capacității de muncă a personalului instituției și de pregătire profesională, fiind edificate în anul 1961. Lucrările de intervenții propuse vor permite asigurarea capacităților operaționale și funcţionale pentru desfășurarea în mod adecvat a activităților specifice. Necesitatea lucrărilor de intervenții vizează creșterea eficienţei energetice prin reducerea consumurilor, creşterea confortului termic, precum şi prin atingerea unui nivel de performanță energetică specific conceptului de clădiri cu înaltă performanţă energetică.

10 milioane de euro, pentru reabilitarea hotelului Neptun din Mamaia

Zonele de cazare din corpul de clădire C1 se vor extinde prin înglobarea logiilor, alternativ, conform planurilor de arhitectură. Astfel se vor demonta tâmplăriile din PVC și lemn stratificat existente și se va îndepărta parapetul interior.

10 milioane de euro, pentru reabilitarea hotelului Neptun din Mamaia

Pentru mascarea ventiloconvectoarelor, se vor realiza parapeți din zidărie sau materiale ușoare cu o înălțime cu 10 cm mai mare decât înălțimea echipamentului. Corpul 1 va acomoda camere duble și suite, respectiv camere cu destinație de birouri și spații tehnice, având un număr total estimat de 109 spații de cazare după reabilitare, după cum urmează: 26 de camere duble, 71 de suite și 12 camere cu destinație de birouri și spații tehnice. C2 se va recompartimenta pentru asigurarea de spaţii pentru prepararea hranei, sală pentru servirea mesei (concepută în așa fel încât să poată funcționa și ca sală de  ședințe), încăperi tehnice, birouri administrative, spatii anexe și de depozitare, vestiare, grupuri sanitare. Sala de mese va fi echipată cu mobilier specific (minim 20 de mese de 6 locuri, 40 mese de 4 locuri și 280 de scaune), sistem videoconferinţă integrat cu echipamente proiecţie şi audio. În cadrul imobilului va fi prevăzut un spațiu care se va amenaja cu destinaţia de spălătorie care să asigure fluxuri și spații specifice și va fi utilat cu echipamente profesionale cu clasă de eficiență energetică ridicată.

10 milioane de euro, pentru reabilitarea hotelului Neptun din Mamaia

Termenul limită pentru finalizarea activităților este de 25 de luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor de proiectare. Licitația se va desfășura în cursul zilei de 19 decembrie 2023.

Video:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frumos proiect.Pe când reabilitarea blocurilor T1,T2 și T3 strada Bravilor 8 Constanța O cumplită rușine,3 ghetouri in secolul 21.Trebuie invitați cei care au ocupat abuziv garsonierele la un adăpost,puși la munca și readuși pe calea cea buna
0
0
Cine poate, oase roade
0
0
Dar hotel Neptun din statiunea Neptun cand se reabiliteaza? Era mai frumos si mai functionabil decat asta din mamaia.
2
0
Noroc cu cei care v-au lasat ceva in urma muncii lor,multe cladiri lasate de izbeliste sau distruse,capacitati industriale rase...voi ce lasati in urma?Sigur,pe cei ce au muncit pentru aceste bunuri,infometati,neglijati de statul roman
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016