REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

13 ANI de PUŞCĂRIE pentru BĂRBATUL care şi-a OMORÂT MAMA în BĂTAIE

13 ANI de PUŞCĂRIE pentru BĂRBATUL care şi-a OMORÂT MAMA în BĂTAIE

Replica API 2 decembrie 2021 | 12:05 894

Gheorghe Dică a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor – violenţă în familie. Bărbatul este acuzat că şi-a omorât mama, în vârstă de 92 de ani, lovind-o cu pumnii, picioarele dar şi cu un topor şi o lopată. Magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au decis condamnarea inculpatului la 13 ani de închisoare. Sentinţa a fost comunicată pe 26 noiembrie şi nu este definitivă.

Cum s-a petrecut fapta

Potrivit rechizitoriului, în jurul datei de 07 martie 2021, în cursul nopţii, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în locuinţa comună din localitatea Cogealac, în urma unui conflict spontan, generat de nemulţumirea victimei că fiul ei asculta muzică la un volum tare, deşi ora era târzie, inculpatul i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele, dar şi cu un topor şi o lopată, mamei sale, în vârstă de 92 de ani, astfel încât i-a provocat leziuni traumatice grave, constând în hemoragie şi contuzii meningo-cerebrale, fracturi ale oaselor nasului şi multiple fracturi costale, ce au condus la decesul acesteia, survenit la data de 11 martie 2021 în spital. Din propria declaraţie a inculpatului a rezultat că, deşi victima suferise leziuni grave, el a încercat să îi acorde ajutor medical la domiciliu, prin aplicarea de bandaje pe rănile sângerânde, cu scopul de a încerca să ascundă comiterea infracţiunii şi abia când starea de sănătate a victimei s-a înrăutăţit a rugat un vecin să cheme ambulanţa şi nici măcar personalului medical nu i-a destăinuit modul în care mama sa suferise vătămările.

Ce a spus instanţa

Instanţa a reţinut că având în vedere contextul comiterii faptei – inculpatul acționând pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, relațiile sociale lezate, urmările produse decesul victimei care era însă mama sa, precum și periculozitatea concretă a inculpatului, evidențiată atât de natura și gravitatea faptei dar și de circumstanțele personale, deși inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale este cunoscut ca fiind consumator de alcool, demonstrându-se că, pe fondul acestui consum se materializează potențialul său agresiv. Instanța va reține totodată și conduita procesuală corectă a inculpatului, acesta recunoscând în final și regretând fapta comisă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436