REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

143 de trenuri noi vor circula în România. De când va fi posibil acest lucru

143 de trenuri noi vor circula în România. De când va fi posibil acest lucru

Virgil STOIAN 14 iulie 2024 | 17:18 522

Autoritatea de Reformă Feroviară anunță achiziționarea unor noi trenuri electrice. Peste 100 de noi locomotive vor fi aduse pe șinele românești. Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) planifică achiziționarea unui nou lot de 143 de trenuri electrice pentru rute scurte, cu capacități de 160 și 200 de locuri.

143 de trenuri noi vor circula in Romania. De cand va fi posibil acest lucru


Noi trenuri electrice pentru România

Din acest total, 58 de trenuri vor fi finanțate prin fonduri europene în cadrul Programului Transport 2021 – 2027. Licitația pentru cele 58 de trenuri finanțate va fi organizată pe loturi.

„Am reuşit să înaintăm cu demararea noului proiect de achiziţie de trenuri electrice de scurt parcurs, în condiţiile în care Guvernul a aprobat recent Ordonanţa de Urgenţă care actualizează cadrul de reglementare al Fondului pentru Modernizare. Colegii mei au finalizat studiul de fezabilitate pentru achiziţia unui nou pachet de trenuri electrice de scurt parcurs – RE-R 2, 3 şi 4 au primit numele de cod.

Practic, vorbim de un pachet de 143 de trenuri suplimentare faţă de cele 62 care sunt sub contract începând cu decembrie anul trecut. Din aceste 143 de trenuri, avem deja identificată sursa de finanţare prin fonduri europene, Programul Transport, pentru 58 de trenuri de 160 şi de 200 de locuri.

Avem deja discuţii cu colegii noştri care gestionează fondurile europene şi vom aplica pentru atragerea unei noi surse de finanţare pentru o parte din aceste trenuri care încă nu sunt susţinute financiar”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele ARF, Ştefan Roşeanu.
În cât timp se vor implementa noile servicii regionale

Conform declarațiilor șefului ARF, aceste trenuri, împreună cu cele 62 de trenuri electrice pentru rute scurte deja contractate cu producătorul polonez PESA, vor asigura, în aproximativ trei ani (până în 2026 – 2027), servicii regionale moderne în jurul reședințelor de județ, cu trenuri la interval de o oră pe fiecare direcție.

„Mai departe vor face colegii mei o analiză finală pe strategia de achiziţii dacă şi în interiorul acestor două loturi majore de achiziţie va mai exista vreo altă împărţire la unul din cele două pachete de trenuri. Ambele sunt de scurt parcurs, doar că la 160 de locuri e un număr mai mare de trenuri, practic e aproape de 40 de bucăţi.

Deci, am vorbit de o împărţire similară celei care a fost la achiziţia primelor trenuri semnate anul trecut, unde am avut câte 20 de trenuri pe fiecare lot. Este una dintre opţiunile analizate sau rămânem cu toate într-un singur pachet. Pentru ambele variante normal că există întotdeauna argumente pro şi contra, de la deschidere de piaţă până la uniformitatea flotei şi uşurinţa în asigura mentenanţa”, a mai precizat Roşeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca trenurile sint produse in romania, ok. daca nu, ciocul mic grindeanu. daca-l s**i, ai sa vezi si 2000 locuri, un b****r.
0
0
sa ne spuna psd de ce luam de la polonezi cand si noi faceam sau parca inca mai facem ? de industria poloneza nu a fost pusa pe butuci dupa modelul dambovitean si polonezii ca si ceilalti fosti comunisti cehii, slovacii si ungurii au balante comerciale pozitive de decenii in timp ce noi o avem puternic negativa de decenii fara cea mai mica speranta de redresare ? importam aproape tot inclusiv foarte multa mancare si evident platim totul foarte scump
0
0
Vor fi dotate cu baruri și băuturi alcoolice ?
1
0
daca nu ne fac polonezii si sinele noi ! Alea vechi sunt de dinainte de razboi. Ca sa nu amintesc de poduri si podete !!!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510