REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

15 cazuri de DISPARIŢIE a COPIILOR, de la începutul sezonului ESTIVAL. Video

15 cazuri de DISPARIŢIE a COPIILOR, de la începutul sezonului ESTIVAL. Video

Replica API 16 iulie 2021 | 08:22 1309

Poliţiştii constănțeni au lansat joi, 15 iulie, a II-a ediție a Campaniei preventiv-educative “Mami, știi unde sunt?”. Poliţiştii eu tras un semnal de alarmă referitor la plecărilor copiilor de lângă părinți atunci când se află pe plajă și în locuri aglomerate. Activitatea s-a desfășurat în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia,iar invitații speciali au fost personajele de la Gașca Zurli.

Stau cu ochii pe copii ca pe butelie

De multe ori, concediile la malul mării se transformă în adevărate tragedii pentru familiile cu copii. În zonele aglomerate, nu de puţine ori s-a întâmplat ca minorii să se piardă, iar părinţii au tras o spaimă soră cu moartea. Din această cauză, poliţiştii prezenţi la eveniment au stat de vorbă cu părinţii, dar şi cu copiii pentru a conştientiza riscurile. “Dacă mi-ar dispărea copilul aş înnebuni de frică, sunt mamă este normal să am grijă de ei. Sunt atentă tot timpul, îi ţin lângă mine. Dacă intru în apă, îi iau cu mine, stau cu ochii pe ei tot timpul. Am fost martoră la un astfel de eveniment, un copil a plecat de lângă părinţi şi vreau să vă spun că reacţia adulţilor a fost groaznică, nu vreau să mă gândesc ce ţoc a păţit copilul respectiv. Încercăm să evităm aceste situaţii şi să ne bucurăm de vacanţă fără să avem probleme”, a explicat o mamă pentru poliţişti.

15 sesizări de dispariţie a copiilor, de la începutul sezonului

În perioada sezonului estival 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost sesizate 54 de plecări ale minorilor de pe plaje, toate soluționate cu identificarea acestora și predarea către părinți. Astfel de situaţii au fost semnalate şi anul acesta. ”De la începutul sezonului estival 15 cazuri de pierdere de copii pe plajă. Părintii trebuie să înțeleagă că o clipă de neatenție duce la un eveniment nefericit. Cele mai multe cazuri au fost în Mamaia și Năvodari”, a declarat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Recomandările poliţiştilor

Polițiștii au purtat discuții cu părinții și bunicii prezenți în vacanță, au oferit materiale informative și le-au transmis recomandări astfel încât să evite aceste situații. Polițiștii le recomandă părinților să își supravegheze în permanență copilul, pe plajă, la locul de joacă, precum și în zonele aglomerate, deoarece câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta să plece de lângă aceștia sau să se accidenteze.

Gaşca Zurli a animat atmosfera

Invitați speciali au fost personajele de la Gașca Zurli, care i-au încântat pe copii cu un spectacol inedit și le-au oferit copiilor și adulților sfaturi și recomandări preventive. Activitatea a fost una interactivă și a cuprins joculețe pentru copii și discuții cu părinții.

Mai multe puteţi urmări în videoclipul de mai jos.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436