REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

2 Mai, "Altceva” pe litoralul românesc! Pictură, teatru, film, jazz&blues, folk și carte, din nou în 2 Mai

2 Mai, "Altceva” pe litoralul românesc! Pictură, teatru, film, jazz&blues, folk și carte, din nou în 2 Mai

Ana Maria LIPAN 24 iunie 2023 | 08:29 802

Cultura la Liman,  proiectul cultural inițiat în 2022 de Primăria Limanu continuă! Anul acesta, seria evenimentelor culturale debutează pe 24 iunie cu o expoziție de pictură inspirată de peisajele satului 2 Mai! Urmează film și teatru, un festival de jazz, târg de carte și un festival de fotografie! 

2 Mai, 'Altceva” pe litoralul romanesc! Pictura, teatru, film, jazz&blues, folk si carte, din nou in 2 Mai

47 de acuarele inspirate din peisajele satului 2 Mai vor putea fi admirate de public începând de pe 24 iunie și până pe 16 iulie! Invitat special este pianistul George Călin!

„Am demarat anul trecut proiectul „Cultura la Liman” cu scopul de a readuce satului 2 Mai prestigiul de altădată. Ediția din vara anului 2022 a fost un succes, ceea ce ne demonstrează că direcția pe care ne îndreptăm este una bună. Îmi doresc foarte mult pentru 2 Mai, Limanu, Vama Veche și Hagieni să creștem brandul de cultură. Să fim „altceva” pe litoralul românesc, așa cum este tradiția aici. Vom continua să susținem evenimente speciale care, treptat, vor readuce localității 2 Mai renumele de reședință a artiștilor pe litoralul românesc”, explică Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Astfel, a doua ediție a proiectului Cultura la Liman a debutat pe 24 iunie și se încheie pe 27 august!

„La fel ca și anul trecut, începem cu o expoziție de tablouri, dar de această dată semnate de artista Aurelia Stoie Mărginean pentru care satul 2 Mai a fost atât acasă în timpul verii vreme de mai bine de 30 de ani, dar și sursă de inspirație pentru un album de acuarele.

Tot in luna iulie, la fel ca anul trecut, va avea loc Festivalul de Teatru si Film- Șerban Ionescu, dedicat tinerei generații de actori. Evenimentul se va desfășura în perioada 22-29 iulie.

Ne-am dorit să ascultăm muzică bună la malul mării, iar în 2022 am demarat Festivalul de Jazz si Blues din 2 Mai. Anul acesta, cei care iubesc acest gen muzical sunt așteptați în 2 Mai în august, pe 5 și 6.  Tot în luna  august vom avea, din nou, Târgul de Carte, în cadrul căruia vor fi lansări, dar și recitaluri de folk.

Seria evenimentelor se încheie cu festivalul de fotografie – Photo Trends, dedicat  atât fotografilor profesioniști, dar și amatorilor. Anul acesta, surpriza vine din partea actriței Rona Hartner care se va alătura proiectului nostru cu un eveniment inedit pe lacul Limanu, mai exact o serie de spectacole de jazz în luna august”, mai spune Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Informații despre evenimentele verii, locul de desfășurare al acestora dar și programul pentru fiecare festival se găsesc pe pagina de Facebook a proiectului, "Cultura la Liman."

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510