REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

3,5 milioane de oameni au ieșit în stradă în Franța. Peste 120 de polițiști răniți

3,5 milioane de oameni au ieșit în stradă în Franța. Peste 120 de polițiști răniți

A.F. 25 martie 2023 | 00:00 696

Tensiunile au răbufnit în Paris, unde sute de protestatari s-au luat la bătaie cu polițiștii. Se întâmplă în ziua în care în întreaga Franță au loc mitinguri față de adoptarea legii pensiilor. Forțele de ordine din capitală au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților care au umplut străzile din centrul metropolei. Au fost 3,5 milioane de oameni în stradă în toată țara, potrivit sindicatelor. Ministerul de Interne vorbește de 1,08 milioane de oameni.

3,5 milioane de oameni au iesit in strada in Franta. Peste 120 de politisti raniti

În oraşele Nantes şi Rennes (vest) au avut loc, de asemenea, ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. La Nantes, demonstranţii au pătruns în tribunalul administrativ, jefuind zona de recepţie şi spărgând ferestre şi uşi. Mai multe magazine au fost avariate.

În oraşul Lorient, secţia de poliţie şi forţele de ordine au fost vizate de manifestanţi, majoritatea tineri cu feţele acoperite. Ferestrele clădirii au fost sparte de proiectile.

Un incendiu puternic a izbucnit la Paris și a cuprins un magazin și mai multe automobile. Inițial, protestatarii au aprins mai multe pungi de gunoi, lăsate pe străzile capitalei în urma unei greve a serviciilor de salubritate. Pompierii au reușit să evite extinderea flăcărilor.

Ciocniri între manifestanți și polițiști și jandarmi au avut loc în mai multe părți din Paris.

În piața din fața operei pariziene, forțele de ordine au încercat de mai multe ori să disperseze protestatarii.

Și aici manifestanții au aprins gunoaie și pubele. Pompierii care trebuie să acționeze în mai multe părți din oraș se plâng că nu mai au suficientă apă, potrivit Le Monde.

La Lyon, au avut loc ciocniri între forțele de ordine și protestatari în centrul orașului. 11 manifestanți au fost reținuți, scrie Le Monde.

Alte incidente au fost semnalate în alte părți ale orașului și după ce numărul protestatarilor s-a diminuat.

Potrivit autorităților, grupuri de manifestanți, de ordinul sutelor, se plimbă pe străzi și distrug mobilierul stradal. Unii au ridicat baricade și au aprins focuri pe străzi. Polițiștii îi urmăresc în mod sistematic și încearcă să-i disperseze cu gaze lacrimogene.

Premierul Elisabeth Borne a spune că violența este „inacceptabilă”, după ce protestele din mai multe orașe din Franța au degenerat.

„Să demonstrezi și să-ți faci vocea auzită este un drept. Violența și degradarea la care am asistat astăzi sunt inacceptabile”, a scris Borne pe Twitter.

„Transmit toată recunoștința mea față de poliție și forțele de salvare care s-au mobilizat”, a adăugat ea, citează digi24.ro.

3,5 milioane de oameni au iesit in strada in Franta. Peste 120 de politisti raniti

Protestatarii au dat foc ușii primăriei din Bordeaux.

Primarul din Bordeaux, Pierre Hurmic, a mers la primărie imediat după incendiu. El s-a declarat „extrem de șocat”.

„Deplâng orice act de violență. Dreptul de a demonstra este un drept constituțional, dar nu și dreptul de a jefui. Cum să nu condamn în cei mai fermi termeni asemenea acte de vandalism? Mă simt foarte șocat, la fel ca tot personalul municipal și aleșii orașului Bordeaux care nu înțeleg acest act de vandalism”, a spus el.

Peste 80 de persoane au fost arestate la protestele din această seară Franța, a anunțat ministrul de Interne, Gerald Darmanin. De asemenea, 123 de polițiști și jandarmi au fost răniți.

Ministrul a scris pe Twitter că va merge la sediul poliției din Paris pentru a „monitoriza situația și a mulțumi agenților”.

Potrivit sindicatelor, în toată țara au ieșit în stradă 3,5 milioane de oameni. Ministerul de Interne spune că e vorba de 1,08 milioane de protestatari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo lor, au scoso si la noi cu dreptul la munca, iese omul la pensie gata ca de asta a muncit o viata sa stea mariti varsta de pensionare ca sa nu mai platiti pensiile, oamenii dupa 60 ani majoritatea bolnavi si mor, lasati pensionarii la pensie si tinerii sa le ia locul ca nu au unde muncii, cei care au un serviciu usor bor sa stea sa ia si pensia si salariul, daca au o munca grea nu mai sta nimeni asa ca nu mai lasati sa cumuleze pensia cu salariul
4
1
Singurii vandali sunt politicienii care vor o lege nedreapta privind marirea varstei de pensionare. Ce fac tinerii francezi este justificat. Nu e normal ca la batranete sa ma trimiti la munca pentru ca tu politician ai furat banii de pensii ca sa i dai Ucrainei sa se lupte cu Rusia.
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436