REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

38 de decese din cauza Covid, de la începutul anului, în Constanța

38 de decese din cauza Covid, de la începutul anului, în Constanța

Marieta ȘTEFAN 22 august 2023 | 00:00 1838

Coronavirusul lasă din nou familii îndurerate. De la începutul anului și până acum s-au înregistrat 38 de decese. În continuare, majoritatea populației rămâne reticentă la vaccinarea anti-Covid, unii dintre ei nefiind siguri pe efect, iar celorlalți fiindu-le teamă de efectele adverse. Fiecare are dreptul să aleagă, dar pentru orice eventualitate, autoritățile sunt pregătite. Din decembrie 2020 și până la finalul lunii trecute, țara noastră a primit 35.455.180 de doze de vaccin anti-COVID. Livrările de vaccinuri către țările UE au crescut constant, iar vaccinarea se accelerează.

38 de decese din cauza Covid, de la inceputul anului, in Constanta

Pandemia începută în anul 2019 ne-a dat peste cap cu totul. Sentimente de frică, panică chiar, reconfigurarea rutinei zilnice, izolare, lipsa comunicării, depresii, toate au făcut parte din viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, ne putem considera norocoși comparativ cu alții, care au făcut forme severe ale bolii și chiar unii dintre ei au decedat. Majoritatea dintre noi, dacă nu au pierdut ființe dragi sau care făceau parte din familie, măcar au auzit de moartea unui cunoscut. Tot atât de adevărat este că, la un moment dat, pandemiei i s-a dat o amploare nejustificată uneori, dar boala există și mărturie stau cazurile noi înregistrate și pierderile suferite.

Cele mai frecvente simptome ale bolii sunt febra, oboseala şi tusea uscată

COVID-19 este boala infecţioasă cauzată de coronavirusul cel mai recent descoperit. Acest nou virus şi această boală nu au fost cunoscute înainte de apariţia focarului în Wuhan, China, în decembrie 2019. Cele mai frecvente simptome ale bolii sunt febra, oboseala şi tusea uscată. Unii pacienţi ar mai putea să aibă dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei uşoare, cu debut treptat. Unele persoane se infectează, dar nu dezvoltă niciun simptom şi nu se simt rău. Majoritatea oamenilor, aproximativ 80 %, se recuperează fără a avea nevoie de tratament special. Aproximativ o persoană din fiecare șase care suferă de COVID-19 devine grav bolnavă şi prezintă dificultăţi de respiraţie. Persoanele în vârstă, precum şi cele cu probleme medicale cum ar fi hipertensiunea arterială, probleme cardiace sau diabet, sunt mai susceptibile să dezvolte o formă gravă, iar persoanele cu febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie trebuie să solicite asistenţă medicală.

38 de decese din cauza Covid, de la inceputul anului, in Constanta

Încă există reticență la vaccinare

Cu toată expunerea la risc, multe persoane au evitat să se vaccineze pentru faptul că vaccinul a fost produs într-un timp record și nu erau sigure de eficacitatea acestuia. Alții au afirmat că nu au vrut să îl facă, dar i-a obligat situația de la locul de muncă, unde majoritatea era vaccinată și trebuiau să se conformeze. Reticența a rămas și poate chiar a crescut invers proporțional cu scăderea cazurilor confirmate. Până la urmă rămâne la aprecierea fiecăruia deși autoritățile îndeamnă în continuare la vaccinare. Din decembrie 2020 și până la finalul lunii trecute, țara noastră a primit 35.455.180 de doze de vaccin anti-COVID. Între timp, Comisia Europeană a asigurat până în prezent 4,2 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 și sunt în curs negocieri pentru doze suplimentare. Livrările de vaccinuri către țările UE au crescut constant, iar vaccinarea se accelerează. Comisia colaborează cu industria de specialitate pentru a spori capacitatea de producție a vaccinurilor.

De la începutul anului și până acum au fost înregistrate 38 de decese

În perioada 30 ianuarie 2020 – 5 mai 2023 au fost înregistrate, la nivel mondial, 769.773.882 de cazuri, din care 6.955.128 dintre persoanele suferinde de această boală au murit, rezultând un procent al mortalității de 1.02%. Tot la nivel global, au fost înregistrate peste un milion de noi cazuri din care 3.100 au decedat, doar în cursul lunii iulie a acestui an. România este statul dezvoltat cu cel mai mare număr de morți înregistrat peste valorile normale în intervalul 2020-2021, mai precis 20%, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății. Estimările includ persoanele care au murit din cauza Covid fără a fi fost testate, dar și pe cele cu alte afecțiuni, ale căror decese ar fi putut fi prevenite dacă ar fi avut acces la tratamente optime în perioada în care spitalele erau ocupate de pacienții Covid. Din păcate, șirul deceselor cauzate de această boală nu s-a încheiat. Pe plan local, de la începutul anului și până acum, au fost înregistrate 38 de decese. „La nivel de județ, de la începutul anului și până acum au fost înregistrate 38 de decese”, ne-au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța.

38 de decese din cauza Covid, de la inceputul anului, in Constanta

Oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 de la alţii care au virusul

Reamintim că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 de la alţii care au virusul. Boala poate fi transmisă de la o persoană la alta prin secreţii sub formă de picături mici, care sunt răspândite atunci când persoana infectată tuşeşte sau strănută. Aceste picături se aşează pe obiectele şi suprafeţele din jur. Alte persoane se îmbolnăvesc de COVID-19 atingând aceste obiecte sau suprafeţe, apoi atingându-şi ochii, nasul sau gura. Oamenii pot, de asemenea, să se îmbolnăvească de COVID-19 dacă respiră direct secreţiile răspândite de o persoană infectată care tuşeşte sau strănută. Acesta este motivul pentru care este important să staţi la mai mult de un metru de o persoană bolnavă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cine crede-ți că mai păcăliți? Eu am citit pe grupurile de cretini de pe feisbuc că nu e bine să te vacinezi. Ști ce zic?
1
0
Sunt într adevăr periculoase dar boala covid exista...cei care nu ati făcut forme grave nu știți cum e...comic e ca acum și doctorii sau asistentele rad de covid
1
1
Vaccinarea nu este obligatorie,dar nici vaccinul nu a fost eficient,atata timp cat erai vaccinat te puteai imbolnavi sau transmite boala.Cat despre sporurile primite de medici in pandemie sa nu mai vorbim,pt ca s-au luat bani multi,iar multe sectii din spitale erau goale si oamenii nu au avut posibilitatea sa fie investigate si tratate!
6
0
Incepe iar propaganda fricii? :haha Da, nu ne vaxxinam...
6
3
Ptr escu de gripa au murit 99 de oameni in sezonul trecut deci pe 1 an pe tara iar de covid dupa media mortilor saptamanali pe tara de pana acum se poate aprecia ca vor fi cel putin 2500 - 3000 de morti poate mai multi anul asta; deci nu sufera nici o comparatie; covidul este altceva, este mult mai grav si da un numar incomparabil mai mare de morti fara sa mai mentionam efectele long covid destul de mult comentate de medici
3
5
Romania nu este o tara dezvoltata; daca era nu mai aveam cel mai mare numar de migranti dupa siria de pe glob, migranti care au plecat la munca sau furat exact in tarile cu adevarat dezvoltate din vestul europei; faptul ca suntem pe primul loc mondial la morti covid nu arata foarte clar decat lipsa de responsabilitate criminala a tuturor guvernelor si parlamentelor din ultimii 33 de ani singurele responsabile pentru situatia catastrofala si subfinantarea cronica, cea mai mica din ue, a sistemului de sanatate
2
2
Nu numai cei cu “hipertensiune, probleme cardiace sau diabet” risca forma grava si decesul ci si cei cu boli cronice de plamani dintre acestea BPOC, emfizemul pulmonar dat de fumat fiind cea mai raspandita cu un numar estimat de cel putin 2 milioane de bolnavi pe tara majoritatea covarsitoare batrani si nediagnosticati; eu am fost diagnosticat cu BPOC care este o boala incurabila la 41 de ani si acum dupa peste 20 de ani sunt deja in faza avansata foarte grava
2
4
Nu numai “majoritatea populației rămâne reticentă la vaccinarea anti-Covid” ci si medicii care gestioneaza administrarea vaccinului manifesta aceeasi reticenta nu este clar pe ce baza pentru ca nu a aparut nimic public; eu am vrut sa ma vaccinez la inceputul lui iulie pentru ca implinisem 6 luni si sunt bolnav cronic si am fost refuzat in doua locuri probabil ultimele doua locuri in care se ma putea face asta si care nu stiu daca azi mai exista; cineva a interzis vaccinarea in constanta; de ce ? stirea nu este suficient de sugestiva: in primavara si iarna au fost in permanenta 30 - 40 de morti covid pe tara si pe saptamana cu un varf de peste 50 de morti covid pe tara si saptamana la inceputul lui aprilie care nu este chiar atat de indepartat
1
3
Mars la c a c a t si nu mai manipulati j i g o d i i l o r
7
4
Dati si numarul romanilor morti din cauza gripei pentru ca sa se poata compara cati oameni au murit de covid si cati de gripa.
7
0
Unde se mai poate face vaccin ? Menționez că am făcute doar primele trei doze , știți cumva unde pot să-mi completez schema și la al cătelea vaccin s-a ajuns ? Mulțumesc anticipat !
4
2
covid=bani la americani,ucraina=bani la americani .taxa de jmecher moderna.
9
3
Traim o realitate economica imposibil de inteles de majoritatea oamenilor. Urmeaza schimbari demente. Totul trebuie mascat de o irealitate medicala imposibil de probat empiric. Medicii trebuie sa minta.
7
6
MANCATI K AKAT CU COVIDU IAR A-TI INCEPUT JAVRELOR
9
8
pt CRETI.NII care nu cred - ii invit la sectorul de COVID din SCJU, le dau eu "sporurile fabuloase" pe care pretind unii ca le-au primit doctorii, sa lucreze DOAR o saptamana. Si eu si sotia am avut Covid de la inceputul anului, mai ales cu simptome dificile post covid
11
8
mai bagam o tura de arest la domiciliu?
8
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016