REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

4 criterii de care să ții cont când îți alegi covorul

4 criterii de care să ții cont când îți alegi covorul

Andreea CONDURACHE 27 decembrie 2023 | 00:00 1112

Indiferent dacă ești în căutarea unor covoare de calitate sau a unor covoare ieftine, este esențial să știi care sunt criteriile de care este bine să ții cont atunci când le alegi.

4 criterii de care sa tii cont cand iti alegi covorulfoto cu rol ilustrativ

Deși astăzi oamenii au mai renunțat la numărul de covoare sau la dimensiunea acestora, tot ai nevoie de covoare pentru casa ta și tocmai de aceea venim în ajutorul tău cu sfaturi esențiale pe care să le pui în practică înainte de a alege covoarele ieftine sau mai scumpe pentru a îți decora casa.

Hai să vedem, deci, care ar fi principalele criterii de care e bine să ții cont înainte de a face achiziția.

  1. Stilul

Mai important decât orice este stilul. De ce? Pentru că în funcție de acesta vei ști și către ce culoare, textură sau dimensiune să te orientezi. Dacă până în urmă cu niște ani nu erau disponibile stiluri prea variate de covoare ieftine sau mai scumpe, astăzi nu mai există această barieră deoarece stilurile de design interior s-au diversificat foarte mult. Astfel, poți să alegi diverse modele aparținând, spre exemplu, stilului clasic, elegant sau stilului boem, poate stilului contemporan sau tradițional.

Alege covorul în funcție de stilul pe care l-ai stabilit pentru a-ți mobila și decora casa și apoi ești gata să treci la criteriul următor.

  1. Dimensiunea

Criteriul cel de al doilea de care te sfătuim să ții cont este dimensiunea covorului tău. Așa cum spuneam și mai sus, astăzi tendința este aceea de a nu mai alege covoare mari, însă dacă tu te afli în situația în care îți dorești să faci acest lucru și să îți cumperi un covor care să acopere întreaga suprafață a podelei, sfatul pe care te sfătuim să îl pui în aplicare este să măsori suprafața pe care urmează să așezi covorul și să scazi câțiva centimetri din aceasta deoarece sub mobilă, de exemplu, nu este necesar să se afle covorul.

Iar dacă îți dorești să achiziționezi covoare ieftine sau scumpe mai mici decât suprafața podelei, te poți orienta după o regulă generală foarte simplă, aceea de a alege covorul un pic mai mare decât principalul corp de mobilă din camera în care îți dorești să îl plasezi. De exemplu, dacă vrei să alegi un covor pentru living, te vei orientat după canapea, iar dacă vrei să alegi un covor pentru dormitor, principalul corp de mobilier va fi, evident, patul.

Iar în cazul în care îți dorești să ai un covor și mai mic, nu te oprește nimeni să alegi covoare de dimensiuni mai mici, pe care să le plasezi în centrul camerei.

  1. Materialul

Și materialul joacă un rol important în alegerea covoarelor pentru casa ta, atât un rol practic, funcțional, cât și unul estetic. De pildă, rolul practic și funcțional este asigurat de căldura pe care o oferă covorul, mai ales în timpul anotimpurilor reci, cum ar fi toamna și iarna, iar cel estetic este dat de modelul pe care îl vei alege pentru covorul tău. Covoarele mai scumpe și de calitate vor fi acelea care sunt confecționate din materiale ca: bumbacul, blana, inul, cânepa sau bambusul, toate fiind materiale naturale. Dacă îți dorești, în schimb, să te îndrepți către covoare ieftine, le poți alege pe cele din fibră sintetică, așa cum sunt poliesterul, poliamida nailonul, siliconul sau lyocell-ul.

  1. Forma

Forma are legătură strict cu designul și cu estetica, iar în funcție de stilul vestimentar în care ți-ai decorat casa, vei ști să te orientezi și către forma covorului tău. De pildă, dacă stilul casei tale este unul clasic sau tradițional îți recomandăm covoare în formă clasică și convențională: dreptunghiulare, pătrate sau în formă ovală, iar dacă de designul interior este unul modern și nonconformist te poți orienta către forme neregulate și către covoare de tip piesă statement.

Iată deci că, așa cum spuneam încă de la începutul acestui material, indiferent de calitatea covoarelor, fie ele scumpe sau covoare ieftine, acestea sunt principalele criterii de care poți ține cont atunci când îți dorești să faci o nouă achiziție pentru casa ta.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166