REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° ConstanÈ›a Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
19.9° ConstanÈ›a Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

4 modalități de a pierde în greutate după menopauză

4 modalități de a pierde în greutate după menopauză

A.F. 7 august 2023 | 00:00 294

Menopauza se referă la schimbarea vieÈ›ii unei femei atunci când ciclurile ei menstruale încetează È™i ea nu mai este „fertilă”. Pe măsură ce producÈ›ia normală de hormoni continuă să scadă în timpul perimenopauzei È™i menopauzei, pot începe să apară o varietate de simptome supărătoare, inclusiv bufeuri, transpiraÈ›ii nocturne, schimbări de dispoziÈ›ie È™i multe altele.

4 modalitati de a pierde in greutate dupa menopauza

Dar niciun efect secundar al menopauzei nu este mai frustrant decât creÈ™terea în greutate. În cele din urmă bufeurile È™i fluctuaÈ›iile de dispoziÈ›ie vor dispărea – dar majoritatea femeilor sunt blocate pentru tot restul vieÈ›ii cu creÈ™terea nedorită în greutate care însoÈ›eÈ™te menopauza. Și creÈ™terea în greutate este mult mai mult decât o problemă cosmetică!

CreÈ™terea în greutate nu numai că scade dramatic stima de sine a unei femei, ci poate creÈ™te semnificativ riscul pentru aproape orice boală cronică majoră, inclusiv: boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip 2, hipertensiune arterială È™i chiar cancer.

Expertul în menopauză È™i hormoni, dr. Ruthie Harper, explică ce cauzează creÈ™terea în greutate în timpul menopauzei – È™i cum puteÈ›i preveni eficient creÈ™terea în greutate  È™i să pierdeÈ›i acele kilograme nedorite.

Cauzele hormonale ale creÈ™terii în greutate după menopauză

Menopauza are ca rezultat schimbări rapide ale nivelurilor de hormoni sexuali/reproductivi ale unei femei, inclusiv estrogen și testosteron.

Și aceÈ™ti hormoni joacă un rol cheie în modul în care organismul arde atât „calorii” cât È™i în stocarea grăsimilor.

În timpul menopauzei, nivelul de estrogen scade, ceea ce scade rata cu care organismul „arde” È™i transformă energia stocată (grăsimile).

Pur È™i simplu, nivelurile scăzute de estrogen încetinesc metabolismul, ceea ce creÈ™te depozitarea grăsimilor în organism.

În plus, nivelurile mai scăzute de estrogen au ca rezultat o descompunere mai mică a grăsimilor, ceea ce are ca rezultat acumularea suplimentară de grăsime È™i creÈ™terea în greutate.

Și, dacă echilibrul dintre estrogen și testosteron se dezechilibrează, un exces de androgeni (hormoni masculini) poate crește riscul de obezitate.

În cele din urmă, pentru a agrava problema, nivelurile hormonului leptina – care semnalează creierului să se simtă „plin” după ce a mâncat – scad È™i ele. Deci, femeile se simt de fapt mai înformetate ca urmare a menopauzei, ceea ce duce la a mânca mai mult.

În mod frustrant, pe lângă creÈ™terea în greutate, distribuÈ›ia grăsimii se schimbă È™i la femeia aflată în perimenopauză. Deci, circumferinÈ›a taliei („grăsimea abdominală”) creÈ™te, de asemenea, în mod disproporÈ›ionat la femeile după menopauză, într-un ritm mai mare.

ModificaÈ›i exerciÈ›iile pentru a pierde în greutate după menopauză

O modalitate de a evita creÈ™terea în greutate după menopauză este modificarea tipului de activitate fizică pe care o desfășuraÈ›i, pentru a menÈ›ine sau a construi masa corporală slabă È™i a optimiza hormonii.

Dr. Harper a conceput regimuri de exerciÈ›ii specifice, special pentru femeile aflate în postmenopauză, pentru a ajuta la compensarea creÈ™terii grăsimii È™i scăderii masei musculare care însoÈ›eÈ™te îmbătrânirea.

Anumite exerciții fără impact, cum ar fi spinning, ciclism și canotaj, pot ajuta la reducerea masei adipoase totale și la scăderea circumferinței taliei, a grăsimii abdominale și a IMC.

Și, adăugarea unei forme de antrenament numită HIIT (antrenament pe intervale de mare intensitate) s-a dovedit a fi mai benefică decât exerciÈ›iile aerobice la femeia aflată în postmenopauză.

De asemenea, s-a demonstrat că antrenamentul de rezistență È™i yoga de două ori pe săptămână le ajută pe femeile aflate la menopauză să îÈ™i mărească metabolismul, să scadă grăsimea abdominală È™i să câÈ™tige masa musculară.

Un somn de calitate pentru a pierde în greutate după menopauză

Menopauza este legată de insomnie, despre care studiile au arătat că duce la o foame crescută, un apetit mai mare și o ardere mai scăzută a grăsimilor.

Dr. Harper  prescrie suplimente naturale, inclusiv melatonină, 5-HTP È™i GABA, pentru a vă asigura că obÈ›ineÈ›i calitatea È™i cantitatea de somn de care aveÈ›i nevoie pentru a preveni creÈ™terea în greutate post-menopauză.

Reechilibrarea macronutrienÈ›ilor pentru a pierde în greutate după menopauză

Scăderea hormonilor feminini poate determina creÈ™terea nivelului de insulină, precum È™i rezistenÈ›a la insulină – ceea ce poate creÈ™te grăsimea corporală È™i poate face pierderea în greutate mai dificilă.

Dr. Harper recomandă teste de sânge pentru a vă identifica deficienÈ›ele alimentare – È™i vă puteÈ›i reechilibra macronutrienÈ›ii (cantitatea de carbohidraÈ›i, grăsimi È™i proteine) pentru a vă ajuta să scăpaÈ›i È™i să menÈ›ineÈ›i greutatea.

Un program de alimentație (nu o dietă) personalizat este recomandat pentru fiecare femeie.

Tratamentul hormonal pentru a pierde în greutate după menopauză

Dezechilibrul hormonal este unul dintre principalele motive pentru creÈ™terea în greutate È™i acumularea de grăsime după menopauză.

AÈ™adar, pentru a fi cu adevărat eficient, un program complet personalizat È™i integrator de gestionare a greutății postmenopauzei trebuie să includă È™i diagnosticul, înlocuirea È™i echilibrarea oricăror deficienÈ›e sau dezechilibre hormonale, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768