REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

4 obiceiuri care pot provoca diabet. Unele dintre ele te vor surprinde 

4 obiceiuri care pot provoca diabet. Unele dintre ele te vor surprinde 

A.F. 14 iunie 2024 | 00:00 192

Diabetul, o tulburare metabolică complexă caracterizată prin niveluri ridicate de zahăr în sânge, afectează milioane de oameni din întreaga lume și reprezintă un risc grav pentru sănătate dacă nu este tratat.

4 obiceiuri care pot provoca diabet. Unele dintre ele te vor surprinde 

Deși genetica îi poate predispune pe unii oameni la această boală, factorii legați de stilul de viață joacă un rol esențial în apariția și evoluția ei. Anumite obiceiuri, dacă sunt lăsate necontrolate, pot contribui la apariția diabetului, spune nutriționistul Kimberly Wyman.

Aceste obiceiuri pot duce la creșteri pe termen lung ale nivelului de zahăr din sânge, crescând riscul de a fi diagnosticat cu diabet. Acestea sunt cele patru obiceiuri comune – privitul la televizor după cină, mâncatul deserturilor la ore târzii, restricționarea caloriilor, evitarea carbohidraților.

4 obiceiuri care duc la diabet

Privitul la televizor după cină

Un obicei comun care poate duce la diabet este privitul la televizor (sau practicarea unei alte activități sedentare) imediat după cină.

„Pentru a preveni ca nivelul de zahăr din sânge să fie prea ridicat pentru prea mult timp, este o idee excelentă să ieșiți la o plimbare după masă, mai ales după cină”, spune nutriționistul.

Consumul de deserturi dulci seara târziu

Consumul de deserturi dulci seara târziu poate crește, de asemenea, riscul de diabet. „Multe deserturi sunt bogate în zahăr, ceea ce poate provoca o creștere a glicemiei”, spune Dr. Wyman. Această creștere pe termen lung a nivelului de zahăr din sânge poate duce la niveluri ridicate de hemoglobină glicată.

Restricție calorică

„Dacă încercăm să pierdem în greutate, o dietă restrictivă poate părea adesea ca fiind cea mai rapidă cale de a ajunge acolo. Cu toate acestea, acest lucru vine cu multe dezavantaje. Concentrarea exclusivă pe restricția calorică poate fi dăunătoare pentru persoanele cu risc de diabet.”, spune specialistul. „Calitatea nutriției și nutrienții sunt mai importanți decât aportul caloric.

„Simpla reducere a caloriilor poate duce la un aport insuficient de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele și carbohidrații bogați în fibre, care sunt esențiali pentru o nutriție adecvată și pentru prevenirea diabetului”, adaugă expertul.

Evitarea completă a carbohidraților

Evitarea completă a carbohidraților poate fi contraproductivă pentru prevenirea diabetului, subliniază nutriționistul. Se spune că carbohidrații sănătoși și bogați în fibre previn sau controlează diabetul prin prevenirea vârfurilor de zahăr din sânge.

Carbohidrații bogați în fibre ajută la încetinirea absorbției zahărului în sânge, reducând riscul de glicemie ridicată și de rezistență la insulină, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016