REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

4 tineri au plecat pe munte în pantaloni scurți și adidași, dar s-au rătăcit

4 tineri au plecat pe munte în pantaloni scurți și adidași, dar s-au rătăcit

Victor ROTARU 3 mai 2024 | 14:18 785

IntervenÈ›ie dificilă în masivul Parâng: salvatorii montani au fost alertaÈ›i de 4 tineri care se rătăciseră pe traseu. Erau în pantaloni scurÈ›i È™i încălțări de vară, deÈ™i în zonă este zăpadă. Șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, face apel la amatorii de drumeÈ›ii să aibă echipament corespunzător atunci când merg pe munte.

4 tineri au plecat pe munte in pantaloni scurti si adidasi, dar s-au ratacit

Cornoiu a spus că cei patru tineri au mers pe un traseu nemarcat, care în mod normal nu este accesibil în acest sezon din cauza zăpezii, È™i astfel s-au rătăcit. „Norocul lor e că au sesizat Salvamontul din timp, au spus pe unde sunt”, a adăugat el.

Potrivit Salvamont România, tinerii au fost îndrumaÈ›i telefonic spre o poteca ce duce spre creastă È™i în acelaÈ™i timp, un echipaj a plecat spre ei. Au fost găsiÈ›i uÈ™or hipotermici È™i epuizaÈ›i, dar niciunul dintre ei nu a fost rănit. Persoanele au fost găsite în zona de creastă È™i însoÈ›ite la Baza Salvamont Parâng. În această perioadă, stratul de zăpadă, la 2000 m altitudine, este încă destul de mare, fiind recomandat echipament de iarnă È™i abordarea unor trasee corespunzătoare cu pregătirea fizică È™i tehnică a fiecăruia, recomandă Salvamont.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vă mai puneți viața în pericol pentru toții dilaii...
5
0
E bine ca i-au salvat, dar e bine sa le dea si nota de plata! Pentru fiecare interventie, trebuie sa se plateasca! Arafat se aude? Baga jandarmii sa le dea amenda! Nu trebuie baietii de la Salvamont sa isi riste vietile pentru orice inconstient. Una e sa fii echipat si sa ajungi intr-o situatie problematica si una e sa pleci fara echipament ca esti tu smecher, baut sau drogat! Dace vrei sa faci asta si te crezi smecher, atunci plateste interventia!!!
8
0
Insectele astea au părinți? Educație au? 7 ani de acasă? Educație? Nu! Trebuiau lăsați sa le vina mintea la rece!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510