REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

5 alimente pe care să le consumi mai rar pentru o silueta suplă

5 alimente pe care să le consumi mai rar pentru o silueta suplă

Replica API 1 octombrie 2020 | 00:00 1225

Pentru a te menține în formă sau a ajunge la silueta visată nu e suficient să faci mișcare și să consumi alimente sănătoase. Trebuie să știi și care sunt alimentele pe care e bine să le eviți sau să le consumi cu moderație. Îți prezentăm 5 alimente care ridică de obicei probleme, când ai un metabolism mai leneș.

Hrană procesată

Carbohidrații rafinați, cum sunt cei din pâine albă, paște sau biscuiți, ar trebui evitați pe cât posibil. De cele mai multe ori au și un conținut ridicat de zahăr, chiar dacă nu vorbim despre checuri și cozonaci, ci despre pâine simplă. Încearcă mai bine pâine și paște țipă graham, cu tărâțe sau din făină integrală. Neindicate sunt și produsele tip mezeluri și sucurile din comerț, cu efect de fast food și adaos imens de zahăr, sare și diverși alți conservanți, scrie doc.ro.

Carnea roșie

Oamenii care consumă carne roșie mai des de o dată pe săptămâna se confruntă cu un risc mai ridicat de a avea probleme cardiace. Indiferent dacă vorbim despre carne de porc, vită sau miel, se pare că această conține L-carnitina, o substanță corelată cu înfundarea arterelor. În plus, este mai greu de digerat, iar asta poate duce la probleme legate de greutate.

Sarea

Reducerea drastică a consumului de sare e foarte importantă când vrei să slăbești. Nu e vorba doar despre sarea pe care o adăugăm noi în mod normal în mâncare, ci și de cea pe care multe alimente o conțin deja în cantități mai mari decât ne-am aștepta. La început ți se va părea că mâncarea nu are gust, dar în timp vei învață să apreciezi gustul natural al alimentelor și al altor condimente.

Gălbenușurile de ouă

Majoritatea specialiștilor susțin că ouăle conțin foarte mult colesterol, mai exact 186 mg la un singur ou. Mulți medici, nutriționiști și antrenori de fitness o să îți spună să reduci în special consumul de gălbenușuri. Mai nou, există și dovezi care spun că ficatul produce mai puțin colesterol în mod natural, dacă noi îl furnizăm prin hrană. Își reglează singur cantitatea pe care o produce.

Conform studiilor, doar 30% dintre cei care au consumat mai multe ouă întregi au avut nivelul colesterolului crescut ușor, deci consumul nu este atât de periculos pentru colesterol, cum se credea până acum,decât pentru cei aflați în grupurile de risc cardiovascular. Dar, în cazul în care vrei să slăbești , prea multe gălbenușuri îți vor da peste cap dietă. Optează în schimb pentru albușuri, care au extrem de puține calorii, niciun impact asupra grăsimilor din sânge și sunt foarte sățioase.

Lactatele degresate

Lactatele sunt greu de digerat și conțin de obicei destul de multe grăsimi. Unele persoane prezintă intoleranță la lactoză, temporară sau permanentă, de aceea ar trebui să-ți faci analize de toleranță alimentară.Chiar dacă alegi variantele light, însă, nu înseamnă că silueta ta e în siguranță. Pentru a le da totuși gust, producătorii adaugă în locul grăsimilor scoase zahăr, mult mai nociv pentru organism decât grăsimea naturală din lactate. E valabil atât pentru iaurt, brânzeturi, lapte dulce, cât și pentru înghețatele din iaurt cu fructe, așa numitele froyo. Sună mai sănătos, dar de fapt e tot o varianta de răsfăț, care ar putea intră la categoria excepții.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016