REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

5 ani cu executare pentru un britanic prins cu droguri în Mamaia

5 ani cu executare pentru un britanic prins cu droguri în Mamaia

Victor ROTARU 9 octombrie 2023 | 00:00 1400

Fenomenul drogurilor a început să ia amploare în România, în ultimele săptămâni oamenii legii au prins tot mai mulți dealeri și pare că încă mai au de lucru. Ryan W., un cetățean britanic, a fost prins de oamenii legii în cadrul unui festival de la malul mării, cu zeci de plicuri în care avea Ketamină, un drog de mare risc, primind o pedeapsă pe măsură. Așa că își va petrece următorii 5 ani după gratii.

5 ani cu executare pentru un britanic prins cu droguri in MamaiaFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat atunci când lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu la festivalul SunWaves, l-au depistat pe Ryan W. în timp ce oferea spre vânzare pliculețe cu o substanță albă. La controlul corporal, asupra sa au fost descoperite 21 de plicuri autosigilante transparente care conțin o substanță pulverulentă albă, precum și un plic autosigilant transparent care conține o substanță pulverulentă albă. Asupra sa au fost găsite 9,6 grame de Ketamină și 0,05 grame de Cocaină.

Audiat, Ryan W. a susținut că împreună cu prietenul său, au sosit în România în noaptea de 26/27 aprilie2019 pentru a participa la festivalul SunWaves, aceștia fiind cazat în Constanța, într-un apartament, alături de alte două fete. A doua zi dimineața, în timp ce Ryan W. și prietenul său se aflau pe plajă, în incinta festivalului au fost abordați de un bărbat care le-a oferit spre vânzare 10 grame de ketamină contra sumei de 400 euro. Cei doi s-au întors în apartament, unde au discutat și cu cele două fete, cei 4 punând bani pentru a cumpăra cele 25 de pliculețe de ketamină. Ryan W. a mai susținut că, până la data de 30 aprilie 2019, când a fost depistat, a consumat împreună cu prietenii lui o parte a pliculețelor cu Ketamină și, deși consumul avea loc la apartamentul unde erau cazați, de fiecare dată când părăsea locația de cazare mergând la festival, lua la el, în buzunar, întreaga cantitate de droguri cumpărate.

5 ani cu executare pentru un britanic prins cu droguri in MamaiaFoto cu rol ilustrativ

Dat în vileag chiar de prietenul lui

Britanicul a mai pretins că drogurile erau consumate numai la apartament, dar în noaptea 29-30 aprilie, în timp ce participa la festival, a hotărât împreună cu prietenul său să consume o parte din ketamină și s-au deplasat într-unul dintre corturi, moment în care a fost prins de organele de poliție. Audiat în cursul urmăririi penale, prietenul lui Ryan W. a susținut că, de fiecare dată, consumul drogului avea loc la festival, nu la apartamentul unde erau cazați. Audiate în cursul urmăririi penale, cele două prietene ale lui Ryan W. au declarat că pe parcursul festivalului au locuit împreună cu cei doi băieți în același apartament pentru a împarți cheltuielile, însă au declarant că inculpatul nu le-a cerut bani pentru a cumpăra ketamină, ambele fete spunându-i lui Ryan W. că nu sunt interesate de acest drog. Totodată, cele două au mai declarat că la festival nu au participat cu cei doi băieți, având grupuri de prieteni diferite.  

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe Ryan W., cetățean britanic, la pedeapsa de 5 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mama ce operativitate din partea politiei ! Pai daca pe asta nu il cunosc si e al nimanui bineinteles ca nu l au iertat ! Face puscarie omul ! In schimb toate javrele autohtone sunt libere ! Vira Nas Rafte Feri Ciocan adevaratii proxeneti si traficanti care umplu buzunarele cui trebuie SUNT LIBERI PE STRADA
6
0
Cumetre ai crezut că îți dă că în UK 1 an cu suspendare ,ai venit in Romania sa faci bani că mafiotul acum stai 5 ani la cușcă
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510