REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
28.5° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

6 obiceiuri care îți vor face intestinele să funcționeze ca un ceasornic

6 obiceiuri care îți vor face intestinele să funcționeze ca un ceasornic

A.F. 5 iunie 2024 | 00:00 97

Când nimic nu te deranjează în mod deosebit în tractul gastrointestinal, cumva nu te gândești la o alimentație sănătoasă. Totul funcționează de la sine. Dar, odată ce apare o problemă mai serioasă, nu știi ce să mai faci ca să o faci să dispară.

6 obiceiuri care iti vor face intestinele sa functioneze ca un ceasornic

Când apare eșecul, se folosesc toate metodele cunoscute de care au auzit vreodată medicii sau rudele. Iar fulgii de ovăz la micul dejun în fiecare zi și jeleul în loc de cafea devin o nouă realitate.

Pentru a nu vă conduce la restricții alimentare severe, la refuzul complet al alimentelor preferate sau, chiar mai rău, la un pat de spital, este recomandabil să vă gândiți din timp la o digestie sănătoasă.

De fapt, nu este atât de dificil pe cât pare la prima vedere. Pentru a evita problemele majore și dietele terapeutice în viitor, este adesea suficient să urmați reguli simple. Secretul succesului este regularitatea.

Cum să ai o digestie sănătoasă: 6 obiceiuri care îți vor face intestinele să funcționeze ca un ceasornic

1. Hrănește bacteriile din stomac

În tractul gastrointestinal al unei persoane sănătoase „trăiesc” 2500 de tipuri diferite de microorganisme – atât utile, cât și mai puțin utile. Pentru a menține o floră intestinală normală, este important să hrăniți în mod constant bacteriile benefice.

Prebioticele se găsesc în aceste alimente:

  • banane
  • mere
  • cereale
  • leguminoase
  • produse lactate fermentate

2. Adăugați fibre în alimentație

Cel mai bine este să adăugați fibre la fiecare masă. Acestea trec prin tractul gastro-intestinal fără a fi descompuse sau absorbite, ceea ce favorizează mișcarea conținutului intestinal și scaunele regulate.

Bogate în fibre alimentare:

  • leguminoase,
  • legume cu frunze,
  • legume,
  • fructe.

3. Limitați grăsimile din alimentație

Preferați alimentele fierte sau fierte la aburi, precum și cele coapte sau gătite la aburi. Alimentele grase sunt un test pentru sistemul digestiv. Ele sunt absorbite foarte lent și rămân mult timp în stomac, ceea ce provoacă iritarea mucoasei.

4. Beți suficientă apă

Este util să beți un pahar de apă caldă după ce vă treziți, cu o jumătate de oră înainte de masă și la 2 ore după ea. Apa pregătește stomacul pentru ingerarea alimentelor și apoi completează procesele digestive din tractul intestinal. În cazul lipsei de lichide în organism, procesul de digestie este mai dificil.

5. Mănâncă încet

Este important să îți rezervi timp pentru a mânca, astfel încât să nu fii distrasă de lucruri străine și să nu te grăbești. Nu degeaba se spune că digestia începe în gură: alimentele bine mărunțite și mestecate sunt absorbite mult mai ușor de intestine.

6. Fiți activi

Activitatea fizică și mișcarea simplă îmbunătățesc motilitatea intestinală. De ea depinde activitatea diferitelor părți ale sistemului digestiv, potrivit actualno.com, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436