REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

7 moduri prin care poţi face treburile casnice mai uşoare

7 moduri prin care poţi face treburile casnice mai uşoare

Andreea VREJOIU 17 iulie 2023 | 17:59 878

Treburile casnice nu reprezintă întotdeauna o plăcere, însă trebuie să te ocupi de ele pentru a te bucura de confort şi stare de bine la tine acasă. Vestea bună este că există soluţii pentru că acestea să fie cât mai puţin obositoare şi să nu îţi consume prea mult timp preţios. Atunci când nu te ocupi de responsabilităţile casnice haotic şi alegi să ai o rutină, un program bine pus la punct, ai toate şansele ca treaba să devină mai uşoară.

7 moduri prin care poti face treburile casnice mai usoare

Iată 7 moduri prin care poţi face curăţenia şi treburile casnice mai uşoare ca niciodată:

Alege un aspirator performant

Un aspirator bun te poate scuti de foarte mult efort. Toate tipurile de curăţenie implica şi aspirarea podelelor, iar uneori şi a suprafeţelor, de la mobilier şi până la canapea. Un aspirator performant îţi va uşura munca, iar tu decizi ce model ţi se potriveşte. Pentru anumite persoane aspiratorul vertical este cea mai bună soluţie, deoarece le permite să păstreze o poziţie naturală a corpului, fără să fie nevoie să se aplece prea mult. În alte cazuri, aspiratorul robot este o opţiune foarte bună, deoarece nu necesită muncă din partea utilizatorului. Aspiratorul robot este potrivit pentru casele fără prea multe piese de mobilier, praguri înalte sau covoare înalte.

Programează-ţi sarcinile din timp

Treburile casnice consuma timp, iar acest lucru este o realitate indiferent de dimensiunea casei sau a apartamentului în care locuieşti. De aceea, este o idee bună să îţi planifici sarcinile în avans. Dacă ştii că urmează momentul pentru a face curăţenie spre exemplu, alege o zi în care nu stai mult la birou sau o zi în care nu vrei să faci prea multe alte activităţi. De asemenea, este foarte bine să alegi un moment al zilei în care ai energie. Anumite persoane se trezesc pline de energie dimineaţa, în timp ce altele lucrează mai cu spor seară sau după-amiază.

Dezvoltă o rutină

O rutină este o idee foarte bună pentru a gestiona cât mai uşor treburile casnice. Poţi alege o zi pe săptămână pentru curăţenia de întreţinere, dar şi un interval orar. De asemenea, poţi stabili când vrei să te ocupi de curăţarea şi uscarea hainelor sau când vrei să faci ordine în bucătărie. O rutină te va ajuta să te ocupi de treburile casnice fără să îţi dai programul peste cap. Spre exemplu, dacă alegi să pui rufe în maşina de spălat în fiecare zi de joi şi sâmbăta, îţi vei forma un obicei, iar în timp acesta nu ţi se va mai părea obositor sau greu.

Scapă de lucrurile de care nu mai ai nevoie

Ordinea şi curăţenia devin mai uşoare atunci când nu ai foarte multe piese de mobilier şi obiecte în casă. De ce? Pentru că vei avea mai puţine lucruri de şters de praf şi mai puţină ordine de făcut. Fă-ţi un obicei din a dona sau aruncă lucrurile pe care nu le mai foloseşti, fie că este vorba despre haine, mobilă, accesorii sau decoraţiuni. Dacă acestea se afla în stare bună, le poţi dona. Lucrurile deteriorate sau stricate este de preferat să le arunci.

Nu uita de îngrijirea hainelor

Curăţarea şi îngrijirea hainelor reprezintă o parte importantă a treburilor casnice. Deşi maşina de spălat face toată treaba, tu trebuie să sortezi hainele, să programezi maşina, iar mai apoi să le pui la uscat. O soluţie foarte bună pentru a uşura această muncă este să ai o maşină de spălat cu uscător sau un uscător separat. De asemenea, că hainele să fie mereu impecabile alege o maşină de spălat de la un brand de renume. Poţi opta pentru o maşină de spălat Samsung, Whirlpool sau Arctic.

Foloseşte un purificator de aer

Praful din casa este supărător nu numai atunci când vine vorba de curăţenie, ci şi când este vorba despre sănătatea ta şi a celor dragi. Un purificator de aer este o super alegere pentru a respira un aer mai curat în casă, dar şi pentru a face curat mai uşor. Alege un model cu filtre de calitate, pe care să îl porneşti zi de zi sau cel puţin la două zile.

Renunţă la piesele de mobilier inutile

Cu cât ai mai multe piese de mobilier, cu atât curăţenia devine mai complicată. Piesele de mobilier trebuie curăţate de praf, de urmele de grăsime sau impurităţi. De asemenea, dacă ai piese de mobilier cu rafturi şi sertare, va trebui să faci ordine în obiectele aflate acolo şi să ştergi şi fiecare suprafaţă pe rând. Astfel, nu alege niciodată piese de mobilier de care nu ai nevoie.

Treburile casnice nu trebuie să îţi consume ore în şir şi nici să te epuizeze. Poţi să faci munca în casa mai uşoară atunci când alegi aparatele potrivite, cum ar fi purificatorul de aer sau aspiratorul. De asemenea, cu cât păstrezi casa mai aerisita, fără mobilă şi obiecte inutile, cu atât îţi va fi mai uşor să faci curat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016