REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
21.5° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

8 copii din România, suspecți de botulism - intoxicație extrem de severă

8 copii din România, suspecți de botulism - intoxicație extrem de severă

Virgil STOIAN 31 ianuarie 2024 | 00:00 603

Opt copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani cu suspiciunea de botulism sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Doi necesită monitorizare permanentă.

8 copii din Romania, suspecti de botulism - intoxicatie extrem de severa

Medicii spun că, deocamdată, nu știu care a fost cauza infecției.

„Copiii internați au fost simptomatici. Șase dintre ei au dificultăți la înghițire și ptoză palpebrală (căderea pleoapei), iar alți doi au în plus stări de somnolență și fenomene digestive.

Tuturor le-am administrat deja antitoxină botulinică și starea lor de sănătate s-a îmbunătățit considerabil. Vor mai rămâne câteva zile în spital pentru supraveghere.

Unul dintre copii, un băiețel, a fost internat inițial la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, în Secția de Terapie Intensivă, dar am decis să îl transferăm la noi, iar acum este într-o stare mult mai bună.

Deocamdată, nu știm care a fost cauza infecției. Direcția de Sănătate Publică efectuează o anchetă în acest sens.”, a declarat Adelina Marinescu, medic specialist boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit expresdebanat.ro
Botulismul este o intoxicație severă

Toți cei opt copii primesc deja tratament. Este a doua oară în mai puțin de jumătate de an când medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara luptă cu această boală.

Botulismul este o intoxicație severă cauzată de toxina botulinică produsă de bacteriile Clostridium botulinum. Această toxină poate afecta sistemul nervos, provocând paralizie musculară și, în cazuri extreme, punând în pericol viața pacientului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513