REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

A agresat polițiștii care l-au reținut, după ce a condus beat și fără permis

A agresat polițiștii care l-au reținut, după ce a condus beat și fără permis

Virgil STOIAN 31 iulie 2023 | 00:00 1859

Fără să țină cont de faptul că nu avea permis de conducere și era și sub influența alcoolului, Cătălin D., s-a urcat la volanul unei mașini și a început să facă slalom de pe o bandă pe alta, pe străzile din Constanța. Mai mult decât atât, în momentul în care polițiștii au dorit să îi facă testarea cu aparatul alcooltest, pentru a stabili alcoolemia, acesta i-a dat un cap în figură unuia dintre ei, iar pe celălalt l-a mușcat de degete.

A agresat politistii care l-au retinut, dupa ce a condus beat si fara permis
Potrivit rechizitoriului, la data de 24.04.2023, în jurul orei 09:10, doi agenți de poliție au fost dirijați, de către dispeceratul unității, să intervină la locul unde un șofer conducea într-o manieră de natură să pună în pericol participanții la traficul rutier. Astfel, aceștia s-au deplasat în zona indicată, observând autoturismul marca Volkswagen, care circula pe str. Liliacului către str. Progresului, într-o manieră de natură să stânjenească restul participanților la trafic, părăsind şi revenind în mod repetat banda sa de deplasare, forțându-i  pe ceilalți conducători auto să efectueze manevre de evitare sau ocolire. Având în vedere cele constatate, la intersecția străzilor Liliacului şi Progresului, folosind semnalele acustice si luminoase, lucrătorii de poliție au procedat la oprirea autoturismului în cauză, solicitându-i conducătorului auto să prezinte actul de identitate și permisul de conducere, dar fără rezultat, conducătorul auto declarând că nu le are asupra sa. În aceeași împrejurare, agenții de poliție au observat în autoturism, pe scaunul din dreapta față, un topor, iar în compartimentul destinat suportului pentru pahare, între scaunele din față ale autoturismului, se afla o halbă care conținea un lichid de culoare galbenă, posibil bere și o doză de bere deschisă.

A agresat politistii care l-au retinut, dupa ce a condus beat si fara permis

I-a rănit pe cei doi polițiști

Întrucât Cătălin D. emana halenă alcoolică și a început să devină recalcitrant și agresiv verbal la adresa agenților de poliție, s-a procedat la imobilizarea acestuia prin folosirea cătușelor din dotare și conducerea la sediul Serviciului Rutier Constanța, în vederea testării cu aparatul alcooltest. Cât timp s-a aflat în autospeciala de poliție, deși avea mâinile imobilizate cu cătușe, acesta a continuat să se manifeste violent, lovindu-se în mod repetat cu capul în geamul portierei dreapta spate și lovind cu picioarele scaunul șoferului, plafoniera şi geamul portierei dreapta spate.

Pentru a-l împiedica să se mai lovească și să distrugă componentele autoturismului, unul dintre agenți, care se afla alături de inculpat pe bancheta din spate a autospecialei de poliție, l-a imobilizat prin partea din spate de brațe, încercând să-l așeze într-o poziție normală pe banchetă, moment în care Cătălin D., constatând că nu-i dă drumul, a împins capul în spate, lovindu-l puternic în zona feței și provocându-i o hemoragie la nivelul nasului. Celălalt agent a fost  muşcat în zona degetelor de la mâna dreaptă de inculpat, în momentul în care încerca să îl așeze.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Cătălin D. la 3 ani și 3 luni de închisoare, în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și conducere fără permis. Sentința a fost dată pe 27 iulie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este genul care si treaz reprezinta un pericol.
0
0
La Puscarie cu el! Ce lege avem?
1
0
In ce țara trăim ? Cum sa mai aibă respect fata de lege ptr ca polițistul așa cum e el tot om ca noi este legea in strada trb 10 ani fără eliberare condiționata vai mama noastră
1
0
Dar pe ASN sau ASY nu ii vezi ? Fi atent la microbuz ca bagi prea mult inauntru și nu te mai lea nici de turanul care sta în fata la Deea Market și incurca circulația ca ala face la greu la n***u l a oprit politia de 5 ori și la telefoane la lăsat în pace.
1
0
La Vama Veche în stația de microbuz CT 47 CHI și CT 99 SKO ia toti calatorii din statia de microbuz și politia se face ca vede desi sunt 3 camere acolo dar pe unchiu l-a amendat si i-a luat numerele asta e politia romana
2
1
Betivul asta violent se hraneste cu politisti de la rutiera bea bere si scrie scrisori de dragoste cu toporul.
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016