REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

A ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut

A ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut

A.F. 19 iunie 2024 | 00:00 197

Personalul medical este uluit de cazul unui șofer care a suferit chinuri extreme după ce a încercat să-și oprească un strănut în timp ce conducea.

A ajuns in chinuri groaznice la spital dupa ce a incercat sa-si opreasca un stranut

Cazul acestui bărbat, care a cerut să rămână anonim, a fost înregistrat de medicii de la Universitatea Dundee și publicat în ultimul număr al revistei medicale BMJ Case Reports. Aceștia au subliniat că, deși acest caz este neobișnuit, ar trebui să servească drept avertisment pentru a preveni orice încercare de a-și înăbuși strănutul, conform DailyMail.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani din Scoția a ajuns la Ninewells Hospital din Dundee cu dureri extreme și le-a relatat medicilor că acestea au apărut atunci când era la volan și a încercat să-și oprească strănutul, ținând gura închisă și acoperindu-și nasul.

La examinare, medicii au identificat un sunet asemănător cu o rupere, iar pacientul a reclamat o pierdere a controlului în zona gâtului, motiv pentru care s-a decis efectuarea unor tomografii computerizate. Acestea au relevat o ruptură de 2 pe 2 milimetri în trahee.

Concluzia medicilor a fost că ruptura a fost cauzată de o „creștere rapidă a presiunii în trahee în timpul strănutului, când pacientul își ținea nasul și gura închise”. Aceștia avertizează că închiderea gurii și nasului în timpul unui strănut poate duce la o creștere a presiunii în căile respiratorii superioare de până la 20 de ori. Deși acesta este primul caz înregistrat de acest gen, se sfătuiește oamenii să nu încerce să oprească strănutul, deoarece acesta este un reflex normal prin care corpul încearcă să elimine particule străine din nas pentru a se proteja. Pacientul, care avea istoric de alergii și iritații ale gâtului, nu a necesitat intervenție chirurgicală, dar a fost ținut sub observație în spital timp de două zile pentru monitorizarea nivelului de oxigen și a altor semne vitale.

Dr. Rasads Misirovs, autorul principal al studiului, a subliniat: „Este important ca toată lumea să înțeleagă că închiderea nasului în timpul strănutului, cu gura închisă, nu este recomandată, deoarece poate duce la perforarea traheei”, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510