REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

A apărut un martor cheie în cazul accidentului de pe Autostrada A1

A apărut un martor cheie în cazul accidentului de pe Autostrada A1

Mariana MURAT 21 septembrie 2023 | 11:47 1362

Un martor cheie care a asistat la accidentul cumplit petrecut pe Autostrada A1 rupe tăcerea. Acesta a explicat ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înaintea impactului.Cinci muncitori au murit, zilele trecute, pe Autostrada A1 București - Pitești, după ce dubița în care se aflau a fost zdrobită între două TIR-uri.

A aparut un martor cheie in cazul accidentului de pe Autostrada A1

Un șofer care circula pe sens opus povestește că șoferul care se afla la volanul primului TIR coborâse din cabină pentru nevoile fiziologice.

”Erau în coloană și începuseră deja să plece. Primii care au plecat erau deja departe și până se dă drumul la coloană durează...”, povestește bărbatul.

În momentul impactului, șoferul primului TIR se pregătea să urce la volan.

El nu a apucat nici să urce, dar nici să îl prindă în fața camionului”, mai spune martorul.Din fericire, acesta a scăpat cu răni ușoare. Însă gestul lui a provocat o adevărată tragedie. Cinci oameni au murit fiind striviți la propriu de TIR-ul venit din spate. Anchetatorii au reușit cu greu să își dea seama câte victime sunt.

Unele surse spun că șoferul celui de-al doilea TIR conducea cu aproximativ 70 km/h în momentul în care a lovit dubița.  

Conducătorul auto nu era atent la trafic, pentru că nu am văzut nicio intenție de a evita sau de a frâna. În condițiile în care conducătorul autoturismului ținea o distanță mai mare față de TIR, față de mașina din față, cu siguranță eu cred că ar fi avut șanse la viață toți ocupanții din autoutilitară”, a explicat Sorin Ene, expert în conducerea defensivă.

La viteza cu care a venit, pe primul (n.r. primul șofer) nici măcar nu l-a simțit. El nu a avut nicio reacție nici acolo”, spune un martor.  În acest moment, anchetatorii nu au foarte multe date cu privire la accident. Însă urmează să interpreteze tahografele celor două autotrenuri, pentru a afla dacă șoferii au respectat sau nu timpii. 

Între timp, rudele îi plâng pe cei dispăruți în accident, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510