REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
33.4° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

A doua ediție a SeaWave Film Fest, la final! Destinația Mamaia Constanța, pe harta turismului cultural

A doua ediție a SeaWave Film Fest, la final! Destinația Mamaia Constanța, pe harta turismului cultural

Mirela PASCAL 13 august 2024 | 10:06 391

Festivalul de Film Studențesc SeaWave Film Fest a ajuns la final! Weekend-ul trecut, într-un cadru festiv s-au premiat câștigătorii. Evenimentul a avut loc pe plaja Neversea din Constanța. OMD Mamaia Constanța a fost în acest an partener al festivalului, aflat la cea de-a doua ediție. Din partea organizației noastre a participat Oana Crăciun - departamentul de comunicare și relații publice, care a oferit un Premiu pentru un câștigător din competiție.

A doua editie a SeaWave Film Fest, la final! Destinatia Mamaia Constanta, pe harta turismului cultural
“Suntem onorați să oferim acest premiu unui tânăr cineast talentat. Participarea la un astfel de festival deschide numeroase oportunități pentru o viitoare carieră în industria cinematografică. Prin susținerea acestui festival, OMD Mamaia-Constanța dorește să încurajeze nu doar consumul de cultură, ci și dezvoltarea turismului cultural, oferind turiștilor și locuitorilor oportunitatea de a se bucura de proiecții de filme de calitate într-un cadru deosebit”, a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța.  

A doua editie a SeaWave Film Fest, la final! Destinatia Mamaia Constanta, pe harta turismului cultural
Câștigătorii din acest an sunt: locul 1 - “Cireașa de la salata boeuf” – Matei Preda; locul 2 – “Și ea de ce nu?” – Mariam Awad; locul 3 – “Madre” – Marius Miron; locul 4 – “În Obiectiv” – Ștefan Oprea; locul 5 – “Dansează, regină” – Maria Mitulescu.
Potrivit organizatorilor, ediția din acest s-a identificat ca fiind un spațiu cultural cu o singură dimensiune: arta cinematografică! Anul acesta au participat 32 de scurtmetraje din cele 100 înscrise, oferind o platformă pentru tinerii cineaști, care și-au prezentat munca în fața publicului larg.
“Ne dorim să oferim o platformă de exprimare pentru noile generații de artiști și să realizăm o conexiune profundă între public și creatorii de film. Ediția din acest an a fost un real succes, cu multe proiecții apreciate atât de juriu, cât și de spectatori”, a declarat Alexandru Stavrositu, managerul festivalului SeaWave Film Fest.

A doua editie a SeaWave Film Fest, la final! Destinatia Mamaia Constanta, pe harta turismului cultural
Începând din acest an, SeaWave Film Fest va celebra personalități ale filmului românesc, iar această ediție a fost dedicată memorabilului Jean Constantin, un simbol al cinematografiei românești. Stere Gulea și Cătălin Saizescu, invitați speciali, au fost prezenți pentru a împărtăși din experiența lor și pentru a susține tinerii cineaști. La eveniment au mai fost prezenți regizorii Șerban Marinescu, Cristian Comeagă și Christopher Landry.
Ediția din acest a adus valuri de emoție și cultură pe litoralul românesc, consolidându-și poziția ca un eveniment de referință în peisajul cinematografic studențesc.
Partenerii SeaWave Film Fest au fost Ministerul Culturii, Universitatea Maritimă din Constanța, Biblioteca Județeană “I.N.Roman”, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T.Burada”, plaja Neversea, OMD Mamaia Constanța, Primăria Municipiului Constanța și Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos -~~-> come.ac/kondio
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016