REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
23° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

A doua noapte de atacuri aeriene ruseşti asupra oraşului ucrainean Odesa

A doua noapte de atacuri aeriene ruseşti asupra oraşului ucrainean Odesa

Victor ROTARU 21 iulie 2023 | 00:00 578

Rusia a lansat marţi noaptea un atac aerian de mari proporţii asupra oraşului ucrainean Odesa, port la Marea Neagră.

A doua noapte de atacuri aeriene rusesti asupra orasului ucrainean Odesa

Serhi Bratciuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare locale, a descris atacul drept "foarte puternic, într-adevăr masiv", însă a adăugat într-um mesaj vocal pe Telegram că autorităţile nu se vor lăsa intimidate şi vor continua să acţioneze pentru exportul de cereale.

"A fost o noapte de iad", a spus el; a doua consecutivă când forţele ruse lovesc Odesa, menţionează Reuters.

Rusia a promis că se va răzbuna pentru explozia de luni de la podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă teritoriul rus de peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Ruşii "încearcă să sperie întreaga lume, în special pe cei care vor să lucreze pentru coridorul cerealelor (...) Ucraina, Turcia şi ONU", a afirmat Bratciuk. El şi-a exprimat însă încrederea că "toţi oamenii normali, raţionali se vor uita şi vor spune: Odesa nu s-a temut, nu se teme şi nu se va teme - vom lucra".

Alarmele de atac aerian au răsunat intermitent în toată Ucraina după miezul nopţii; Rusia a atacat şi alte obiective, inclusiv printr-un atac cu drone asupra Kievului.

Serhi Popko, comandantul administraţiei militare din capitala ucraineană, a apreciat pe Telegram că a fost "o noapte grea de atacuri aeriene" în întreaga ţară. El a precizat că potrivit unor informaţii preliminare există daune şi victime.

Moscova nu a comentat oficial imediat. Unii bloggeri militari susţinători ai Kremlinului au afirmat că în atacurile asupra mai multor regiuni ucrainene, inclusiv Odesa, s-au folosit combinaţii de rachete şi drone, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699