REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

A doua plângere care îl vizează pe Gerard Depardieu, respinsă ca fiind prescrisă

A doua plângere care îl vizează pe Gerard Depardieu, respinsă ca fiind prescrisă

A.F. 23 ianuarie 2024 | 00:00 209

Plângerea actriţei Helene Darras, care l-a acuzat pe actorul Gerard Depardieu că a agresat-o sexual în timpul unei filmări din 2007, a fost clasată la sfârşitul lunii decembrie din cauza termenului de prescripţie, a anunţat luni procuratura din Paris, transmite AFP.

A doua plangere care il vizeaza pe Gerard Depardieu, respinsa ca fiind prescrisa Gerard Depardieu

Plângerea datează din 10 septembrie. Actriţa, care a dat declaraţii în faţa instanţelor şi pentru Mediapart, a dorit "să răspundă apărării care ne minimizează denunţurile spunând că acestea sunt 'doar' mărturii", după cum a explicat ea pentru AFP la începutul lunii decembrie.

Darras făcea referire la multiplele acuzaţii publicate în presă la adresa lui Gerard Depardieu, care le contestă.

"Mi-a luat un an să trec de la mărturie la plângere", a mai spus ea. "Să treci dincolo de uşa comisariatului, să îi spui unui ofiţer de poliţie că cineva ţi-a atins părţile intime, nu este uşor, este nevoie de timp să reflectezi", a adăugat ea.

Helene Darras nu a putut fi contactată imediat. Nici avocaţii starului cinematografiei franceze.

Emisiunea de investigaţii Complement d'enquęte difuzată la France 2 a dezvăluit ştirea despre plângerea lui Darras, care a relatat că în timpul filmărilor, Gerard Depardieu "şi-a trecut mâna pe şoldurile mele, pe fesele mele", apoi "mi-a spus răspicat: 'Vrei să vii în cabina mea?' ". Actriţa l-a refuzat, însă "asta nu a schimbat nimic", după cum a povestit ea. "Între sesiunile (de filmare) el a continuat să mă pipăie", a adăugat Darras despre Depardieu.

Într-un caz separat, Gerard Depardieu a fost pus sub acuzare la Paris, la 16 decembrie 2020, pentru viol şi agresiune sexuală, în urma plângerii formulate de o altă actriţă, Charlotte Arnould, care a denunţat două violuri care ar fi fost comise în locuinţa pariziană a actorului, la sfârşitul lunii august 2018.

Avocata lui Arnould, Carine Durrieu-Diebolt, s-a adresat recent parchetului din Paris pentru a solicita o analiză a relatărilor prezentate de Complement d'enquet, potrivit ministerului public, confirmând informaţiile relatate de BFM TV.

Avocata consideră că remarcile pe care Depardieu le-a făcut în faţa camerei de filmat sunt susceptibile de a atrage o acuzaţie penală, care este în prezent examinată de parchet.

În vizor este un nou clip video filmat în 2018 în timpul unei călătorii întreprinsă de Gerard Depardieu în Coreea de Nord, alături de scriitorul Yann Moix, în care actorul francez face gesturi şi comentarii şocante, cu conotaţii sexuale, notează AFP, citată de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510