REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

A evadat din arestul la domiciliu, că îl durea măseaua

A evadat din arestul la domiciliu, că îl durea măseaua

Replica API 17 iulie 2022 | 00:00 1770

Marian Vasile Constantin a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare. Sentința a fost dată de Judecătorie Constanța, pe 13 iulie 2022 și nu este definitivă. Aflat în arest la domiciliu într-un dosar în care era judecat pentru furt calificat, bărbatul a încălcat obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în Ovidiu, deplasându-se atât pe raza orașului Ovidiu cât și în Constanța. Menționăm că, pe 7 iulie 2022, inculpatul a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care era judecat pentru comiterea faptei de furt calificat. Niciuna dintre sentințe nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, la data de 22.04.2022, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu s-au deplasat la domiciliul inculpatului, persoană aflată sub măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cu această ocazie au constatat că persoana în cauză nu se află în imobil la momentul verificării. După revenirea lui Marian Vasile Constantin la domiciliu, acesta a motivat poliţiştilor că îl durea maăseaua și a fost la stomatolog pe raza oraşului Ovidiu, pe str. Naţională, şi pentru că locaţia era închisă, a mers la o farmacie de unde a cumpărat medicamente. Ulterior, împreună cu prietenul său, s-a deplasat în Constanța, unde s-au plimbat în zona Tomis III, au cumpărat de mâncare iar în jurul orei 21.35 a revenit la domiciliu. Audiat ulterior, prietenul inculpatului a declarat că inculpatul i-a solicitat să îl lase la farmacia din centrul oraşului pentru a cumpăra medicamente, invocând astfel o scuză pentru absenţa de la domiciliu, lucru pe care l-a şi făcut.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au constatat că, în ceea ce priveşte nivelul de gravitate a faptei săvârşite, instanţa îl va evalua ca fiind situat între mic şi mediu, având în vedere atitudinea de recunoaştere a faptei de către inculpat, acest aspect urmând a fi avut în vedere la individualizarea pedepsei ce va fi stabilită pentru inculpat. Ţinând seama de persoana sa, de vârsta fragedă a inculpatului, de lipsa antecedentelor penale, dar şi de atitudinea de recunoaştere a faptei, având în vedere şi împrejurarea că inculpatul nu a intenţionat să se sustragă cercetării judecătoreşti în dosarul în care se afla sub puterea măsurii arestului la domiciliu, acesta întorcându-se singur acasă, instanţa apreciază că pentru realizarea scopului educativ preventiv al pedepsei şi reinserţiei sociale a inculpatului, se poate aplica o pedeapsă orientată către nivelul minim prevăzut de textul incriminator. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 1 an de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aseara, accident in valea seaca, in zona bisericii. Un personaj cunoscut consumator de droguri a intrat intr-o masina parcata. S-au chinuit si politia locala si cei de la rutiera sa il incatuseze si nu au reusit. A refuzat testarea alcool si drog. Pt ca nu au reusit sa il incatuseze, i-au dat drumul. Data viitoare va lovi un copil. Cine raspunde? Puteti intreba politia despre incident?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513