REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

A explodat prețul chiriilor în Constanța; 700 de euro - un apartament

A explodat prețul chiriilor în Constanța; 700 de euro - un apartament

Victor ROTARU 29 septembrie 2023 | 00:00 2086

Odată cu izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, chiriile din Constanța au explodat, întrucât mare parte dintre refugiați au decis să se își caute un nou cămin în orașul de la malul mării, iar proprietarii de apartamente nu au stat deloc pe gânduri, mărind imediat prețurile chiriilor. În momentul de față, prețul mediu la o garsonieră este în jur de 300 de euro/lună, iar pentru un apartament cu 2 camere, chiriașii trebuie să scoată, în medie, din buzunar peste 700 de euro, în Constanța înregistrându-se cele mai mari creșteri ale chiriilor. 

A explodat pretul chiriilor in Constanta; 700 de euro - un apartamentFoto cu rol ilustrativ 

Prețul chiriilor este într-o continuă creștere, iar în Constanța acestea au înregistrat cele mai mari creșteri. În momentul de față, chiriașii trebuie să plătească, în medie 300 euro/lună pentru o garsonieră, după o majorare a prețurilor cu circa 22% din ianuarie și până la mijlocul lunii septembrie. 

A explodat pretul chiriilor in Constanta; 700 de euro - un apartamentPrețul garsonierelor

Bugetul necesar pentru închirierea unui apartament cu 2 camere a ajuns la 430  euro/lună, după un avans cu aproape 21%, în timp ce pentru un apartament cu 3 camere proprietarii solicită, în medie, o chirie de 560 euro/lună. Și în acest caz, majorările au fost cu 21% pe parcursul lui 2023. Cea mai mare cerere s-a înregistrat în cazul locuințelor din zonele Tomis Nord, Faleză Nord și în cazul celor situate în apropierea mall-ului City Park.

A explodat pretul chiriilor in Constanta; 700 de euro - un apartamentPrețul apartamentelor

Ucraineni nu vor mai părăsi România până nu se va termina anul școlar, cel puțin

În încercarea de a afla motivul care stă în spatele acestor creșteri ale chiriilor, reporterii Replica au luat legătura cu un agent imobiliar care a declarat faptul că: „Motivul creșterii prețurilor chiriilor este în mare parte al ucrainenilor care s-au stabilit în România. Aceștia și-au înscris și copiii la școală, în Năvodari, în Constanța. Ei cu siguranță nu vor mai părăsi România până nu se va termina anul școlar, cel puțin. Pe lângă aceștia sunt și studenții care au venit pentru că începe facultatea, mai este și inflația, și acumulate toate, au dus la prețurile respective. Nu cred că vor scădea chiriile. Dacă ne uităm pe site-urile de imobiliare, având un buget de 350 de euro, nu găsim. Sau se găsesc dar fără centrală pe gaz, cu îmbunătățiri mediocre, mobilier vechi și oamenii au pretenții în ziua de azi. Un apartament decent este undeva la 500 de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu , Cioc , esti un sarac frustrat care se vede dupa cum scrii, ca esti si analfabet. Daca tu stai ca rapanosii si nu ai nimic de inchiriat ( nu anchiriat) , ti e ciuda pe aia care au. Nici eu nu am nimic de inchiriat la ucrainieni dar nici nu latru de ciuda:))
0
0
E p***t cine oferă banii ăștia.Cum sa dai atât când salariul este mai mic.Alo A N A F ,câte contracte de anchiriere sunt legale?Evaziune la greu.
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016