REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.8° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

A folosit acte false și a înșelat BCR cu 50.000 de lei

A folosit acte false și a înșelat BCR cu 50.000 de lei

Replica API 25 martie 2022 | 23:08 1421

Benghiul Demir a fost condamnată la 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Sentința a fost dată pe 18 noiembrie 2021 de Judecătoria Constanța și nu este definitivă pe 29 martie 2022 urmând a se judeca apelul. Femeia este acuzată că, folosindu-se de acte false, mai exact carnet și contract de marinar, a obținut de la BCR un credit de 44.000 de lei și o limită de credit de 8000 de lei.

Cum a acționat femeia

Benghiul Demir a obținut de la Agenția Balada BCR un credit de nevoi personale în cuantum de 44.000 lei și o linie de credit în cuantum de 8.000 lei, în baza unor documente neconforme cu realitatea și anume o adeverință aparent emisă de Inter Orient Maritime Enterprises LTD, un contract de muncă, și un carnet de marinar. Prejudiciul total al băncii, nerecuperat, este de 53.870,64 lei. Contactată de anchetatori, reprezentanta Orient Maritime Enterprises a comunicat că adeverința nu este emisă de societate, iar semnătura nu-i aparține. Mai mult decât atât, Autoritatea Navală Română, a comunicat că documentele ce fac obiectul cauzei nu sunt conforme cu înregistrările din baza lor de date, iar Benghiul Demir nu se regăsește în registrul de evidență al personalului navigant al Autorității Navale Române.

Ce a declarat inculpata

Fiind audiată în cursul urmăririi penale în prezența apărătorului ales Benghiul Demir a declarat, că a fost abordată de către o cunoștință pe numele de I. Cadir, care i-a spus că o poate ajuta să obțină un credit bancar în baza cărții sale de identitate în schimbul unui comision din suma ce urma să fie obținută. Întrucât avea nevoie de bani, inculpata i-a dat acestuia cartea sa de identitate în original, iar după o săptămână I. Cadir i-a comunicat că a fost aprobat creditul bancar și că urmează să se prezinte la bancă pentru a-și ridica suma de bani acordată. A doua zi s-au deplasat împreună la B.C.R., iar după ce funcționarul bancar i-a verificat cartea de identitate și i-a indicat să semneze mai multe documente pe care inculpata le-a semnat în prezența lui I. Cadir, după care a ridicat suma de bani respectivă. După ce a ieșit din bancă, din suma de bani ridicată de la bancă, inculpata i-a dat lui I. Cadir aproximativ suma de 6 000 lei. Ulterior, inculpata a ridicat de la bancă și cardul de cumpărături acordat în baza documentației de credit.

Fiindu-i prezentate documentele care au făcut obiectul documentației de credit, inculpata a menționat că nu are cunoștință despre aceste documente, dar probabil sunt cele care le-a semnat la bancă întrucât și-a recunoscut semnătura, iar după ridicarea sumei de bani și a cardului de credit, nu s-a mai interesat de rambursarea împrumutului.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au reținut că inculpata a avut acces la tot dosarul întocmit pentru acordarea creditului și că a putut cunoaște conținutul acestuia, nefiind astfel admisibil a se invoca o eroare grefată pe propria culpă, ceea ce exclude existența unei erori invincibile care să conducă la o soluție de achitare în sensul cerut de apărare și care conduce la concluzia săvârșirii faptelor cu intenție directă, intenție calificată prin scopul înțelegerii intervenite între inculpată și I. Cadir, respectiv acela de a obține o sumă de bani în mod fraudulos.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768