REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

A fost demisă directoarea degeaba... elevii de la Școala nr.30 tot în containere învață!

A fost demisă directoarea degeaba... elevii de la Școala nr.30 tot în containere învață!

Marieta STEFAN 25 septembrie 2023 | 00:00 7388

Începând de anul trecut, conducerea Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica a achiziționat două containere modulare, pe care le-a transformat în săli de clasă. În incinta acestor containere învață și anul acesta elevi, expunându-se oricând la riscul unui incendiu. Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu este de acord cu funcționarea în continuare a celor două containere modulare pe post de clasă, de aceea, a venit cu mai multe propuneri și soluții pentru a stopa acest lucru. Între timp, copiii vor învăța tot în containere. 

A fost demisa directoarea degeaba... elevii de la scoala nr.30 tot in containere invata!

Conducerea Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica a găsit un mod inedit de a extinde spațiul unității de învățământ. Începând de anul trecut a achiziționat două containere modulare, pe care le-a transformat în săli de clasă. Investiția a fost posibilă prin emiterea unei autorizații de construire eliberată de Primăria Constanța.

Conform portalului primăriei, documentul este valabil 24 de luni, deci are posibilitatea continuării și în acest an. Numai că, acele containere modulare nu oferă condiții tocmai civilizate pentru elevi. În plus, anul acesta, în primăvară, a avut loc un scurt circuit din cauza suprasolicitării cauzate de aceste containere, care a provocat un incendiu la tabloul electric.

Școala n-a putut funcționa timp de două săptămâni deoarece containerele foloseau aceeași rețea electrică cu unitatea de învățământ și copii au luat o pauză forțată. Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu este de acord cu funcționarea în continuare a celor două containere modulare pe post de clasă, aflate în incinta Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica. Cu toate acestea, copiii încă învață acolo.

Unul dintre motivele pentru care directorul școlii, Țigneanu Florentina, a fost demis a fost și acesta, considerându-se că a efectuat un management defectuos. ”Sălile de clasă” din containere funcționează fără autorizație sanitară  sau autorizație de securitate la incendiu, lucru de care ceilalți profesori ai școlii nu erau conștienți.

Zilele trecute, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au participat la Consiliul de Administrație al școlii respective și au adus la cunoștință acest fapt cadrelor didactice.

Profesorii nu știau că nu există avizele necesare

”Am trimis adrese profesorilor, aceleași prin care am îndrumat-o pe doamna Țigneanu. Nu știau că nu există autorizațiile necesare încă de anul trecut și că anul acesta sunt aceleași probleme”, ne-a declarat Mihai Sorin, Inspector Școlar General. 

A fost demisa directoarea degeaba... elevii de la scoala nr.30 tot in containere invata!

Pentru soluționarea acestei probleme au fost propuse mai multe soluții. În primul rând se vrea relocarea elevilor care învață în containere în incinta Școlii nr.6 unde au fost identificate câteva spații sau la liceele tehnologice. O a doua variantă ar fi mutarea aparatului administrativ în containere, cu condiția de a fi obținut avizul DSP, iar a treia variantă ar constitui-o obținerea avizelor necesare pentru transformarea containerelor în săli de clasă, un proces lung și sinuos, care ar dura un an, timp în care ar expira avizul de amplasare.

” S-a propus relocarea elevilor care învață în containere în incinta Școlii nr.6 unde au fost identificate câteva spații sau la liceele tehnologice. Eu am adus la cunoștința cadrelor didactice că nu este bine să se amestece preșcolarii și școlarii cu elevii de liceu. O altă variantă ar fi mutarea aparatului administrativ în containere, dar pentru acest lucru trebuie obținut avizul DSP. S- a mai propus obținerea avizelor necesare pentru transformarea containerelor în săli de clasă, dar acestea nu îndeplinesc criteriile  de avizare. Acest lucru înseamnă un traseu foarte lung , la capătul căruia  trebuie să fie un ordin de ministru. Cred că ar dura un an și la anul, pe vremea aceasta, expiră avizul de amplasare. Vrem să rezolvăm această problemă într-un termen scurt, cel mult o lună”,  a concluzionat Mihai Sorin.

 Între timp, până se va găsi o soluție la această problemă, copiii vor învăța tot în containere, expunându-se la riscul unui incendiu. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aste e r*mânia
0
0
Spitalul din containere este foarte bun ,scoala din containere este periculoasa . Daca bransamentul electric era problema , se putea instala unul nou . Sau poate se discuta la inspectorat , minister ,guvern ...haha ..despre vizele de flotant fraudulos obtinute pentru inscrierea copiilor la asa zisele scoli de top ...din containere .
3
0
Sorinel pustiu si Lori MC ica, un cuplu delicios pe firmamentul educatiei constantene! :))) Hai ma constantenilor, ca avem ce meritam ma! Comentam ca boii, inclusiv eu, din patutz, cu identitate ascunsa...Curaj n avem, sa iesim in strada, coloana vertebrala n avem, ca sa stam drepti, creier n avem ca sa judecam mai departe de interesul personal! Hai ca suntem de kkt ma constantenilor ma ....pe bune...
1
0
Sorine, da la dracu scoala, tu iti iei salariul la timp? In rest nu conteaza, pupal in c*r pe varul radu cristian ca tea scos in lumea civilizata si pe functie mare. Jeg ai fost ca profesor si ca om, jeg o sa mori, cu toti banii incasati .
2
0
@Zorila Cosmin Mai p*****a ca ma-ta nu cred.
0
1
Ce p*****l să râdă toată lumea de duetul Sori-Lori!
2
2
Nu ati avut timp tot anuk scolar trecut si plus vara asta sa rezolvati situatia acestor copii. la cati oameni cu bani sunt in orasul asta, ma dadeam anibii peste cap, eu inspector sef al isj si obtineam toate avizele si ridicam o scoala noua de la zero. e chestie de vointa.
5
2
profesorii nu stiau ? dar inspectorul sef ? nici el ? ce vrajeala e in toti ! au stiut toti, de anul trecut de toate aceste conditii. ati transformat sc 30 in camp de batalie pt porcariile voastre politice sdi ntersele financiare. sa va fie rusine Scoala asta a dat nuami copii buni, se vede clar din rezukatele obrinute la examenele de capacitate. stricati-o si pe asta si ati rezolvat problemele 1 in loc sa gasiti solutii pentru a prelua spatii din colegiul tehnologic aflat la 2 pasi, va dati ca nu puteti face nimic. RUSINE factorilor de deicie din cons. jud, cons. municpal, ISJ. Rusine cadrelor didactice care aleg sa bage capul in nisip pt a nu se implica.
9
2
Ce fete de IL Caragiale, si cel din plan departat si cel din plan apropiat. Stefan Tipătescu si Nae Catavencu. Vai de capu nostru - nulitati.
4
0
Oricum era pro*sta de bubuia, bine ca nu mai este.
1
9
Inspectorul a demis-o la comanda lui Delicoti. A fost scaunul lui Sorinel impotriva scaunului d-nei Tigmeanu.Nu a avut nicio soluție de la început inspectoratul. Nu are nici acum.Nu va avea niciodată. Avize sunt s-au văzut în presa. Totul e o făcătură. VINOVAȚII SA PLATEASCA!
6
3
Sa il dea doamna directoare in judecata pe semidoctul de la Mangalia, la fel si pe bruneta lui cu coada de cal care este s**t el pentru ca e incompatibila cu viata, si pe chelul ala de sport ca e analfabet. Si gata !
9
2
Au ajuns copiii de albanezi sa invete in container. Exact ca parintii lor cand traiau la Cogealac. Rusine mare. Ha ha ha! Albanezii nu se mai pot lauda ca au copiii la Sc. 30.ca eade lumea de ei ca sunt asa saraci ca le stau copiii in containere ca ciganii din containerele lui Mazare.
21
8

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016