REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

A fost finalizat sensul giratoriu de la Păpădie

A fost finalizat sensul giratoriu de la Păpădie

Victor ROTARU 28 aprilie 2023 | 14:57 3190

Zona intersecției bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu a fost redată în totalitate circulaţiei după ce a fost modificată geometria intersecției. Au fost executate lucrări complexe ce au drept scop fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță a conducătorilor auto.

A fost finalizat sensul giratoriu de la Papadie

Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban, a efectuat lucrările etapizat și într-un ritm susținut, pentru a le putea finaliza până la data de 1 mai, când sunt preconizate valori de trafic ridicate. Echipele Confort Urban au lucrat atât pe timpul nopții cât si în weekend. Zona carosabilă a fost extinsă, s-au montat borduri pentru delimitare și au fost create noi suprafețe de spațiu verde. Ulterior, au fost montate noile indicatoare, au fost aplicate marcajele rutiere și s-au montat noile elemente de semnalizare. Proiectul a fost realizat în baza studiilor de trafic și are ca priorități fluidizarea traficului rutier, precum și siguranța participanților la trafic.

Resistematizarea a cuprins întreaga zonă situată în apropierea hotelurilor „Oxford” și „Dobrogea”. Vechiul sensul giratoriu din jurul fântânii arteziene în formă de păpădie a fost desființat iar fântâna artizanală a fost păstrată, dar reîncadrată într-o zonă nouă de spațiu verde. De asemenea, a fost reabilitată și zona cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Aurel Vlaicu. Proiectul este unul complex și este corelat cu reconfigurarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu. Reconfigurarea este inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Lucrările de asfaltare au fost executate parțial din cauza condițiilor meteo și vor fi reluate după minivacanța de 1 mai.

„Le cerem scuze participanților la trafic pentru disconfortul creat și facem din nou apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie, semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonă.” au transmis reprezentanții primăriei Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in locul papadiei, de montat chitac, mai ales iarna.
3
0
Nu mai mintiti lumea Constanta arata ca dupa Razboii...
5
0
Reporterule dute pana acolo si fa o poza , nu e terminat.Nu mai face reclama. La fantana de la Dacia au intrat cu un utilaj pe trotoar si au spart dalele "moderne" montate. Semafor pentru pietoni ,nimic. La Citymall sa revenit la semafoarele si trecerea de pietoni de acum ceva timp. Bani aruncati
5
0
Sa stea chitac și ai lui sa dirijeze. M.m. de p***t
3
0
la crapat de mici expirati cu mustar mergeti da la protest sa il scuturati de guler pe pi satu ala rusu gagiu taranoi nu ati iesit. va meritati soarta miticilor lua va as familia in stulet!
3
2
Un kkt de sens giratoriu.Dar prin acele cu minte putina si îndărătnic peste poate atiita poate atiita face.Luati as familia in penis lepră.
18
3
Zona crepusculara va fi. Se intra azi, se iese maine. Mai ales cu linia continua de la city la oxford. Cat il mai suportam pe senilul asta? Tot ceea ce face este in ciuda constantenilor.
31
3
Un c***t. Cozi cât casa. Înainte era mai bine.
26
3
Mințiți , inca se lucreaza , cozi de km , Rușineee
31
2
Acolo trebuie facut un pasaj rutier pana la intrarea in Mamaia ! Restul este doar o frectie cu multi nervi! Ati vrut blocuri in Mamaia si Navodari, asigurati fluenta traficului!
30
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166