REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
24.4° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

A fost finalizată reabilitarea parcului Carol I

A fost finalizată reabilitarea parcului Carol I

Andreea VLAICU 10 mai 2024 | 08:39 2933

Parcul Carol I, amenajat într-o zonă cu o puternică semnificație istorică, a fost reabilitat pentru a pune în valoare vestigiile istorice și pentru a crea un spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber.

A fost finalizata reabilitarea parcului Carol I
 
Proiectul parcului este unul amplu, pornind de la refacerea spațiului verde, a iluminatului și până la amplasarea unui mobilier care să ne transpună în trecut.

A fost finalizata reabilitarea parcului Carol I
 
Mai exact, pornind din dreptul Muzeului Naționale de Istorie și Arheologie, pe întreaga zonă de taluz, până la Poarta 1 iluminatul a fost îmbunătățit, în concordanță cu specificul zonei, punând în valoare bogățiile arheologice, dar și spațiul verde. Dalele care au fost montate în parc pentru a fi amenajate alei au fost unele peste care timpul și-a pus amprenta. În plus, Aleea Casei Regale a fost pusă în valoare, iar mobilierul urban montat a fost restaurat pentru a se integra în peisaj.

A fost finalizata reabilitarea parcului Carol I
 
Un accent puternic a fost pus pe refacerea spațiului verde. Au fost plantaţi o multitudine de arbori de talie medie și arbuşti, trandafiri, plante perene, a fost refăcută peluza de gazon și a fost montată o arcadă cu trandafiri. De asemenea, a fost montat un sistem de irigații automatizat prin picurare.

A fost finalizata reabilitarea parcului Carol I
 
Dacă acum câteva luni, spațiul nu atrăgea cu nimic pentru a putea fi luat în considerare ca un loc în care ai putea petrece câteva ore în aer liber, acum acesta a devenit un parc în adevăratul sens al cuvântului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mp de iarba, inseamna un parc?
3
4
Bravo PSD
1
8
e frumos! bravo!
7
4

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275