REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

A fost PRINS de polițiștii de frontieră cu PERMIS de CONDUCERE FALSIFICAT în CEHIA

A fost PRINS de polițiștii de frontieră cu PERMIS de CONDUCERE FALSIFICAT în CEHIA

Replica API 9 februarie 2021 | 22:57 3126

Sinan Osman a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, precum şi de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere, după ce a fost prins conducând un autovehicul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule la controlul poliţiştilor prezentând un permis de conducere eliberat în Cehia, care era fals.

Cum a fost prins Sinan Osman

Sinan Osman a fost prins în timp ce conducea autovehiculul dinspre localitatea Văleni spre localitatea Deleni, însoțit de alte două persoane. El a fost oprit de polițiștii de frontieră cărora le-a prezentat buletinul de identitate și permisul de conducere eliberat în Cehia. În urma verificării permisului de conducere eliberat de autoritățile din Republica Cehă, s-a observat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond, fiind suspect de contrafacere, fapt pentru care persoana a fost condusă la sediul sectorului Poliției de Frontieră Băneasa în vederea continuării verificărilor. În urma verificărilor efectuate în baza de date DEPABD, evidențe și permise auto, a rezultat faptul că Sinan Osman nu posedă permis de conducere emis de autoritățile din România. De asemenea, autoritățile din Republica Cehă au informat că persoana nu figurează în evidențele poliției Cehe ca având permis de conducere și nici adresă de domiciliu.

Ce a spus inculpatul

Sinan Osman a declarat că că în anul 2016 a fost la muncă în Republica Cehia, lucrând ca ospătar într-un restaurant care aparținea unui cetățean turc Akif Erdal, unde a întâlnit un cetățean român care i-a spus că îl poate ajuta să obțină permisul de conducere în schimbul sumei de 1000 de euro. S.O. i-a dat suma de 1000 de euro și două poze tip carte de identitate cetățeanului român, iar după aproximativ o săptămână s-a întâlnit cu cetățeanul român, care era însoțit de o altă persoană de sex masculin, pe care cetățeanul român l-a recomandat a fi polițist de cetățenie cehă. În continuare, inculpatul a urcat la volanul unui autovehicul împreună cu cele două persoane și a condus autovehiculul timp de câteva minute într-un cartier din orașul Praga din Republica Cehă, comunicându-i-se faptul că a fost admis și va primi permisul de conducere la domiciliu. După aproximativ o săptămână a primit de la cetățeanul român permisul de conducere emis de autoritățile din Republica Cehă emis la data de 20.04.2016, pentru categoriile B, C1, C.

Instanța a decis condamnarea lui Sinan Osman la pedeapsa de 9 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de de uz de fals, precum şi de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620