REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

A început procesul împotriva lui Donald Trump, în care este acuzat că ar fi violat o jurnalistă în anii ’90

A început procesul împotriva lui Donald Trump, în care este acuzat că ar fi violat o jurnalistă în anii ’90

Valentina CAMARA 26 aprilie 2023 | 00:00 294

Procesul în care fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este acuzat că ar fi violat o jurnalistă în anii ’90 a început marți, 25 aprilie, la un tribunal federal din Manhattan , New York, relatează Reuters.

A inceput procesul impotriva lui Donald Trump, in care este acuzat ca ar fi violat o jurnalista in anii ’90

Fosta jurnalistă de la revista Elle , E. Jean Carroll, îl acuză pe Donald Trump că a violat-o într-un vestiar al unui magazin din Manhattan,  în urmă cu trei decenii, la mijlocul anilor 1990. Procesul a început astăzi, cu selecția juriului, la un tribunal federal din New York.

Trump, în vârstă de 76 de ani, a negat că a violat-o pe Carroll, în prezent în vârstă de 79 de ani. El scria într-o postare din octombrie 2022 de pe platforma sa Truth Social că acuzațiile sunt în realitate o „făcătorie” pentru ca presupusa victimă să-și promoveze memoriile. El mai spunea că fosta jurnalistă „nu e tipul lui de femeie”.

Donald Trump nu este obligat să participe la proces, iar avocații săi au spus că s-ar putea să nu apară, invocând probabilitatea unor probleme de securitate și întârzieri în trafic. Avocații lui Carroll au spus că nu intenționează să-l cheme pe Trump ca martor. Dacă ar depune mărturie, Trump probabil s-ar confrunta cu o interogatorie agresivă, precizează sursa citată.

Fostul președinte al SUA a atacat-o în repetate rânduri pe Carroll, de când ea l-a acuzat pentru prima dată public de viol în 2019. El a susținut că aceasta este bolnavă mintal.

Judecătorul de district din SUA Lewis Kaplan, care supraveghează cazul, a decis să păstreze anonimatul juraților  și avocaților față de public, pentru a-i proteja de potențiala hărțuire din partea susținătorilor lui Trump. Procesul ar putea dura între una și două săptămâni.

Trump, favoritul republican pentru alegerile prezidențiale din 2024, se confruntă cu o serie de procese și investigații. Printre acestea se numără acuzațiile penale ale procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, pentru plățile făcute către o vedetă porno. Trump a pledat nevinovat pentru aceste acuzații pe 4 aprilie, la un tribunal din New York.

Trump se confruntă, de asemenea, cu anchete penale privind interferența în cursa prezidențială a Georgiei din 2020 și documentele guvernamentale secrete recuperate de la reședința sa din Mar-a-Lago, plus anchete cu privire la rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului. În toate aceste cazuri, Trump a negat acuzațiile, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu mwistul rusofon !!!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436