REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.1° ConstanÈ›a Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
28.1° ConstanÈ›a Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

A început sfârșitul în afaceri pentru Nicolae Năstase, de la Vox Maris Costinești?!

A început sfârșitul în afaceri pentru Nicolae Năstase, de la Vox Maris Costinești?!

Replica API 22 iulie 2022 | 21:38 6567

Celebrul Nicușor Năstase, patronul ansamblului turistic Vox Maris din Costinești, cunoscut prin prisma discotecii Vox Maris, care aduna laolaltă, în urmă cu mulți ani, sute de tineri, nu mai scapă de datorii. Deși complexul turistic i-a adus profit, anul trecut, datoriile sunt de aproape 20 de milioane. Mai mult, societatea acționară a firmei în baza căreia funcționează Vox Maris are cifra de afaceri 0 și 0 datorii de peste 4 milioane de lei. Curios este faptul că, deși nu a avut venituri, a reușit să bifeze un profit de 4,2 milioane de lei.

Nicușor Năstase

Vox Maris Grand Resort este una dintre cele mai exclusiviste locații de pe litoral. Patronul este același cu cel care păstorea legendara discotecă Vox Maris, Nicușor (Nicolae) Năstase, un afacerist din Constanța care a pornit de jos și ajuns, în câțiva ani, să facă o avere de milioane de euro. Complexul este operat de societatea Vox SA, aceasta din urmă fiind controlată de Vox International SRL, unde unic acționar este Năstase. Cea din urmă firmă pare să nu fi avut, anul trecut, venituri, cu toate acestea Năstase a reușit să bifeze un profit de 4,2 milioane de lei, dar și datorii de 4,6 milioane, în timp ce Vox Maris a acumulat datorii de 17 milioane de lei. Însă Vox Internațional SRL nu este singura afacere care se prăbuşeşte, ci și Albatros Prod SA, ce se ocupă de facilităţi de cazare pentru vacante şi perioade de scurtă durată. Năstase deține 2 % din acțiuni, Vox Internațional SRL 89 %, iar BTT SA 8 %. Și această firmă a avut,a nul trecut, cifra de afaceri 0, profit pe minus și datorii de peste 500.000 lei.

În decembrie 2019 și-a ipotecat patru vile din Costinești

Se pare că probleme financiare au început în urmă cu vreo trei ani, atunci când acționarii societății care controlează complexul turistic din Costinești au decis să se îndatoreze la bănci. În decembrie 2019, au aprobat reactivarea unui contract de credit din 2015, încheiat cu Banca Comercială Feroviara S.A., pentru suma de 544.478,35 de euro. În contul acestei sume, s-a dispus instituirea ipotecii imobiliara asupra unui spațiu cu destinație de birouri, din București, dar și asupra a patru vile din Costinești, proprietatea SC VOX - S.A, cât și asupra soldurilor creditoare ale conturilor bancare deschise la bancă de către SC Vox SA. Să fie oare începutul sfârșitului în afaceri pentru Nicolae Năstase?

Nicușor Năstase, un monden cu greutate

Nicușor Năstase a fost prieten cu Nicușor Ceaușescu, devenind cunoscut în anul 1983, pe vremea când era șeful discotecii Vox Maris. Ulterior, ajutat de prietenii cu dare de mână, a cumpărat complexul Vox Maris, care se întinde pe 7 hectare, pe care l-a transformat într-un resort de lux. În urma cu câțiva ani, Năstase a fost acuzat de Vica Blochina că a fost bătută chiar de ziua ei. Nicușor Năstase este un apropiat al familiei Firea-Pandele.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Merita. Dupq fapta si rasplata. Are asta niste harfe, zici ca e pe putin presedinte de stat. Prostia lui, inca e ancorat in anii de glorie ceausista, si inca spera ca ii intinde vreun comunist o mana de ajutor. Ghinion. Vorba aia, haram a fost, de haram s-a dus!
0
0
Stanca va fi proprietarul la Vox. Doar se stie !
0
0
mama mia, 7 ha la costinesti ?? 95 % dintre romani nu pot cumpara atata pamant nici la vaslui, extravilan, unde este cel mai ieftin !
0
0
derbedeu si hotz.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513