REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

A lovit intenționat cu mașina o persoană, pe fondul unui conflict mai vechi

A lovit intenționat cu mașina o persoană, pe fondul unui conflict mai vechi

Virgil STOIAN 3 aprilie 2023 | 00:00 1509

Dintr-un simplu conflict, din motive puerile, se poate ajunge la tragedii. Este și cazul lui Răzvan M. care a lovit în mod intenționat cu autoturismul un bărbat care se deplasa pe DN 22E în localitatea IC Brătianu și, ca urmare a impactului, victima a decedat. Totul a plecat de la un conflict între Răzvan M. și alte persoane la trecerea de pe un mal pe celălalt al Dunării, victima încercând să oprească mașina bărbatului.

A lovit intentionat cu masina o persoana, pe fondul unui conflict mai vechiFoto cu caracter ilustrativ


Potrivit rechizitoriului, Răzvan M. împreună cu alte persoane, au ajuns pe malul drept al Dunării, la marginea localității I.C. Brătianu, pentru relaxare și pescuit. În jurul orelor 15:00 s-au îmbarcat în mașinile cu care veniseră și au plecat de pe malul Dunării spre punctul de trecere bac. Pe drumul care ducea spre bac, între Răzvan M. și unul dintre angajații Navrom care dirija mașinile a izbucnit un conflict, din cauza că, atunci când s-a adresat șoferului pentru a-l dirija,  angajatul a lovit geamul din dreptul șoferului în intenția de a determina pe cel de la volan să lase geamul jos, iar inculpatul a reproșat angajatului acest lucru,  pe un ton mai răstit. La câteva momente după conflict, angajatul Navrom, împreună cu alți doi colegi, s-au legat de inculpat reproșându-i tonul folosit. De frică, Răzvan M. a folosit un spray lacrimogem împotriva acestora. În încercarea de a scăpa de cei trei, Răzvan M. a ieșit din coloana de mașini care se îndrepta spre bac.  Fiind convins că nu poate rămâne pe loc întrucât va fi bătut, inculpatul  și-a continuat drumul de pe cheu, circulând pe partea dreaptă a drumului. Sensul opus era ocupat de mașinile ce erau în coloană. După ce a parcurs circa 230-250 de metri, inculpatul a observat pe partea dreaptă a drumului  celelalte persoane care plecaseră în urmărirea lui.  Aceste persoane se deplasau în șir indian și unele dintre ele făceau semne cu mâna.  În momentul în care a trecut pe lângă acele persoane, inculpatul s-a uitat în oglinda retrovizoare pentru a observa dacă și acestea intenționează să lovească mașina, să arunce cu ceva în ea ori dacă intenționau să îl mai urmărească. În momentul imediat următor a lovit victima cu mașina, Răzvan M. nerealizând acest lucru decât după câteva minute când i s-a atras atenția de alt șofer. În urma impactului, victima a decedat.

A lovit intentionat cu masina o persoana, pe fondul unui conflict mai vechiMinuta judecătorească
Instanța a stabilit că inculpatul nu a avut intenția de a ucide victima și această concluzie se desprinde din probatoriul administrat care nu a demonstrat că inculpatul și-a propus să ucidă victima prin lovirea ei cu mașina.
Același probatoriu a relevat că inculpatul nu a avut nici măcar o intenție eventuală de a ucide  pentru că inculpatul nu a lovit victima în mod intenționat cu mașina  fiindu-i indiferent rezultatul imediat pe care l-ar fi produs, anume  supraviețuirea  sau nu a victimei. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Răzvan M. la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166