REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.1° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

A lovit o mașină de poliție, beat și fără permis!

A lovit o mașină de poliție, beat și fără permis!

Replica API 31 ianuarie 2022 | 23:41 4191

Georgian Năstase Tudorică, din Băneasa, după ce a băut într-un club împreună cu cea mai proaspătă cucerire, s-a urcat la volan însă pe drum s-a întâlnit cu o autospecială a Poliției. Nu a fost oprit în trafic, ci pur și simplu a tamponat în spate o mașină a Poliției, în care se afla un agent de la rutieră, care supraveghea traficul.

foto cu rol ilustrativ

Magistrații din cadrul Judecătoriei Mangalia au decis condamnarea lui Georgian Năstase Tudorică la 1 an și 11 luni închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. Sentința a fost dată pe 4 noiembrie 2021 iar în urma apelului din 21 ianuarie 202, a rămas definitivă.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit rechizitoriului, bărbatul, împreună cu două femei, a petrecut într-un club din Costinești, unde a consumat 200 ml votcă și 150 ml șampanie. Pe drumul de întoarcere, inculpatul susține că a fost orbit de un vehicul care avea aprinsă faza lungă, astfel că a lovit autospeciala de poliție. Cu prilejul audierii de către organele de urmărire penală, inculpatul a menționat că nu are permis de conducere, nu a urmat cursurile vreunei școli de șoferi, dar a mai condus atât în țară cât și în străinătate, ba chiar a fost oprit de organele de poliție în Olanda, spunând că și-a uitat permisul acasă, fapte pentru care a fost sancționat contravențional. Testat cu etilotestul, acesta a avut o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițistul a fost transportat la spital

Potrivit declarațiilor polițistului, se afla la volanul autospecialei care era staționată în afara părții carosabile, pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre 23 August către orașul Mangalia, într-o alveolă destinată opririi mijloacelor de transport, nu avea luminile aprinse, fiind în supravegherea traficului, iar la un moment dat a fost lovit puternic, din spate, de un vehicul care se deplasa dinspre loc. 23 August, a mers la vehiculul respectiv, a constatat că la volan se afla un bărbat iar în partea din dreapta se afla o persoană de sex feminin, fără leziuni, după care a solicitat sprijinul organelor de poliție, și a precizat că după impact a început să resimtă dureri în zona picioarelor, fiind transportat la spital.

La stabilirea pedepsei, instanța a avut în vedere faptul că infracțiunile comise nu prezintă o gravitate redusă, ci au avut urmări nefaste, s-au soldat cu vătămarea corporală a unui lucrător de poliție aflat în exercițiul funcțiunii și, mai mult decât atât, infracțiunea de conducere fără permis a fost comisă în mod repetat de către inculpat, nu este un eveniment singular și nu poate fi trecut cu vederea acest aspect; din ansamblul probator rezultă că această activitate, de conducere a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, este o obișnuință a inculpatului, care nu a conștientizat gravitatea acesteia decât după producerea accidentului, astfel încât în niciun caz nu se poate da eficiență altor modalități de sancționare și de individualizare, care nu sunt considerate compatibile cu situația de fapt reținută de instanță prin prezenta și numai executarea pedepsei în stare de detenție îl va convinge pe inculpat de gravitatea faptelor sale.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303