REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
21.4° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

A luptat și a supraviețuit pe două fronturi, dar l-a ucis o boală necruțătoare!

A luptat și a supraviețuit pe două fronturi, dar l-a ucis o boală necruțătoare!

Andreea VLAICU 4 septembrie 2024 | 00:00 462

Căpitanul Marius Victor Mândra, un militar devotat al Armatei Române, a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, un cancer limfatic extrem de agresiv, Limfomul Burkitt. Diagnosticul a venit într-un moment în care se afla în plină ascensiune profesională și personală. Această formă rară de cancer la adulți a fost cu atât mai devastatoare, ținându-l imobilizat pe patul de spital timp de un an și jumătate, în ciuda tuturor tratamentelor disponibile în România.

A luptat si a supravietuit pe doua fronturi, dar l-a ucis o boala necrutatoare!  Căpitanul Marius Victor Mândra

Căpitanul Marius Victor Mândra, care și-a câștigat respectul camarazilor săi prin curajul și determinarea sa, a pierdut, din păcate, lupta cu cancerul limfatic. Acesta a continuat să lupte neobosit, sperând într-o ultimă șansă de vindecare printr-o terapie experimentală CAR-T, disponibilă doar în Israel. Cu toate acestea, costurile ridicate ale tratamentului, care ajungeau la 150.000 de euro, au depășit resursele financiare ale familiei sale. Părinții săi au lansat un apel disperat către oameni și fundații pentru a aduna suma necesară, însă timpul nu a fost de partea lor.

A luptat si a supravietuit pe doua fronturi, dar l-a ucis o boala necrutatoare!  În dreapta, Căpitanul Marius Victor Mândra

Nicio misiune nu s-a comparat cu provocarea de a lupta împotriva cancerului care l-a imobilizat pe un pat de spital la Fundeni timp de un an și jumătate. În ciuda eforturilor disperate, care au inclus intervenții chirurgicale, chimioterapie, radioterapie și alte tratamente disponibile în România, boala a fost mai puternică, iar căpitanul Marius Victor Mândra a murit, lăsând în urmă o poveste de curaj și determinare, dar și un gol imens în sufletul celor care l-au cunoscut.

A luptat si a supravietuit pe doua fronturi, dar l-a ucis o boala necrutatoare!  Căpitanul Marius Victor Mândra

Pierderea lui Marius este resimțită profund în comunitatea militară și în rândul tuturor celor care i-au fost alături în această luptă. Prin exemplul său, Căpitanul Mândra rămâne un simbol al dârzeniei și al spiritului de sacrificiu. Moștenirea sa continuă să inspire și să îi motiveze pe cei care își dedică viața apărării țării și ajutorării celor aflați în nevoie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516