REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

A manipulat Twitter alegerile din Brazilia? Elon Musk nu exclude: 'Este posibil să avantajat stânga'

A manipulat Twitter alegerile din Brazilia? Elon Musk nu exclude: 'Este posibil să avantajat stânga'

Cristina BĂRBUCEANU 5 decembrie 2022 | 00:00 611

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a declarat sâmbătă că i se pare „posibil” ca personalul firmei de socializare să fi avantajat candidații de stânga în timpul alegerilor din Brazilia din acest an, fără a oferi dovezi, scrie Reuters.

Musk a finalizat achiziția Twitter la 27 octombrie, cu doar câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din Brazilia, când președintele în exercițiu de extremă dreapta Jair Bolsonaro a fost învins de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

„Am văzut o mulțime de tweet-uri îngrijorătoare despre recentele alegeri din Brazilia”, a scris Musk pe Twitter când a fost întrebat de un utilizator despre alegerile posibil „manipulate” de conducerea anterioară a companiei.

„Dacă acele tweet-uri sunt corecte, este posibil ca personalul Twitter să fi avantajat candidații de stânga”, a adăugat miliardarul.

La începutul acestui an, Bolsonaro l-a primit pe Musk la o întâlnire în statul brazilian Sao Paulo, când a calificat preluarea Twitter de către miliardarul american drept o „gură de speranță” și l-a numit „legendă a libertății”.

Atât Lula, cât și Bolsonaro au folosit pe scară largă Twitter în timpul campaniilor lor. Unor aliați ai lui Bolsonaro - inclusiv candidatului cu cele mai multe voturi pentru Camera inferioară a Congresului, Nikolas Ferreira - le-au fost suspendate conturile prin ordin judecătoresc după turul al doilea pentru că au pus la îndoială rezultatele alegerilor, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A manipulat tot inclusiv alegerile din 3 noiembrie 2020 cum a suprimat si povestea cu laptopul din iad detinut de H u nter B id en si cum au mintit ca e dezinformare si material hacked ,uite ca n-a fost asa.Elon pe cine are contractor nr1 in firmele sale?
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677