REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

A mituit un paznic cu 200 de lei ca să scoată din Port o tonă de motorină!

A mituit un paznic cu 200 de lei ca să scoată din Port o tonă de motorină!

Victor ROTARU 28 decembrie 2023 | 00:00 3386

Și-a pus pielea la saramură pentru 200 de lei! Angajatul unei firme de pază din port a acceptat o mită pentru a închide ochii la manevra unei șoferițe care avea mașina burdușită cu o tonă de motorină, preluată de la membrii echipajului „Giorgi Mamarchev”, o navă sub pavilion bulgăresc. Așadar, în schimbul a 200 de lei, paznicul a uitat de ce e pus pe funcție și a lăsat individa să treacă, fără să verifice autoturismul.

A mituit un paznic cu 200 de lei ca sa scoata din Port o tona de motorina!Foto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 12 august 2022, atunci când organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de "luare de mită" şi "dare de mită", constând în aceea că un agent de pază în cadrul S.C Securitas S.R.L, având ca obiectiv de pază Poarta 9 a Portului Constanţa, nu a verificat autoturismul în care se afla Nicoleta M. care încerca să scoată din Port mai multe butoaie conținând aproximativ 1.000 litri motorină, primind în schimb suma de 200 de lei pentru a nu realiza controlul vamal. 

La data de 05 mai 2022, Nicoleta M. a preluat de la membrii echipajului „Giorgi Mamarchev", aflată în Dana 98/99 a Portului Constanţa Sud – Agigea, cantitatea de aproximativ 1.000 litri motorină provenită din tancurile-rezervor ale navei, motorină pe care au scos-o din port cu autoutilitara, pe la Poarta de acces nr. 9, fiind lăsați să iasă fără a le verifica interiorul autoturismului, în schimbul sumei de 200 de lei, dată către agentul de securitate. 

În urma activității de filaj desfășurate de către organele judiciare, s-a reușit prinderea în flagrant, imediat după momentul la care i-au remis paznicului suma de bani. Cantitatea de combustibil a fost confiscată, iar asupra paznicului a fost identificată suma de 200 de lei, cu privire la care recunoscuse că îi fusese dată cu scurt timp înainte de către Nicoleta M. pentru a nu proceda la verificarea vehiculului în cauză. 

A mituit un paznic cu 200 de lei ca sa scoata din Port o tona de motorina!Foto cu rol ilustrativ

Fiind audiată în calitate de suspect, Nicoleta M. a recunoscut faptele, precizând că i-a remis paznicului suma de 200 de lei pentru a nu verifica autoturismul. Fiind audiat în calitate de suspect, cu privire la comiterea infracțiunii de luare de mită, paznicul a recunoscut comiterea faptei. Acesta a precizat că a fost angajat al S.C. Securitas Services Romania S.R.L. din anul 2011, ca agent de securitate, desfășurându-și activitatea în Portul Constanța, la aproape toate punctele de trecere, iar în ultimii 3 ani a lucrat la Poarta 9. Și-a încetat activitatea la societatea imediat după incident.

În ziua de 5 mai 2022, a discutat la telefon cu Nicoleta M. despre faptul că se afla în port și intenționa să părăsească portul fără ca el să îi verifice conținutul mașinii în care se afla. Astfel, în momentul când autoturismul a ajuns în fața barierei, Nicoleta M. i-a înmânat două bancnote a câte 100 de lei ca să nu mai verifice mașina. A primit banii şi nu a mai efectuat controlul vehiculului, însă, la scurt timp a fost abordat de mai mulți polițiști, recunoscând în prezența acestora că a primit suma de bani în scopul menționat. Inculpatul a mai precizat că a acționat în maniera descrisă întrucât avea nevoie de bani și a precizat că regretă comiterea faptei. 

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să o condamne pe Nicoleta M., la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Sentința nu este definitivă. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stai linistit Ovidiule original că e de bine. Si eu votez tot Noua Dreapta sa faca ordine.
1
0
Pai daca asa ma cheama ...
1
0
Pt ovidiu-Nu ai gasit si dumneata alt pseudonim eu il folosesc de ani de zile .Este corect sa nu creadă cititorii că eu scriu asemenea comentarii.
4
1
Și când vom vota Noua Dreaptă, vom prinde peștii cei mari, adică pe cel care a dat șpaga să pună firma de pază în port, pe cel care a luat șpaga, pe cei care voiau și ei parte și așa mai departe.
3
5
Gata ați rezolvat problema traficului mafiei din portul Constanța,amărâtul ăla este capul răutăților
8
0
aia sunt mai lacomi decit paznicii
5
0
Pai si politia de frontiera sunt mai rupti....singura diferenta e ca politia cerea 200 euro nu Ron
13
1
Portul ar trebuie sa aibă politie de frontiera la porti, nu agenți de paza rupti de foame!!
20
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016