REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

A MURIT constănțeanul cu arsuri grave, transferat cu întârziere în Belgia

A MURIT constănțeanul cu arsuri grave, transferat cu întârziere în Belgia

Replica API 15 februarie 2021 | 12:04 5202

Bărbatul care a suferit arsuri grave în portul Constanța și a fost transferat cu întârziere în Belgia a murit. Pacientul a fost internat în România în trei spitale. Locul la clinica din străinătate a fost găsit de familie, iar transferul a fost amânat două zile la rând, din cauza condițiilor meteo și a unei defecțiuni tehnice.

Ministerul Sănătății a transmis că bărbatul în vârstă de 51 de ani a murit luni dimineață.

Medicii din Belgia au spus că, atunci când a ajuns la ei, bărbatul era infectat cu trei bacterii și o ciupercă.

Soția a spus că regretă că nu a făcut public cazul soțului ei mai devreme, dar a afirmat că a avut încredere în sistemul de sănătate din România.

Bărbatul suferise un accident de muncă, în urma căruia a avut arsuri pe 64% din suprafața corpului.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va trimite Corpul de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tara de CACAT.
0
0
Vinovati sunt cei care l au ,,tratat" , a spus clar dr care l a primit in belgia , nici macar nu i au tratat ranile ! RUSINE , CUM E CU LINIA I ? RUSINE !
1
0
nu au nici o vina , ei au scopul si telul lor politic, de grup si personal! vin ,pleaca , treaba i buna, se scuipa se injura cu tupeu , au bani , au putere! omul de rand , votantul de care are nevoie din patru in patru ani sufera fizic si moral, dar uita si iarasi sufera si iarasi le da votul , minciuna lor e cronica , nu se va vindeca niciodata, iar votantul se intreaba , pe cine altul? si numai voteaza dar ei tot sunt la putere! de ce oare?
1
0
Arafat impuscat pe loc !
6
0
demisia arahat, mars la siria, la assad ,sa te tunda ,javra , rabla de om cat ne mai bagi in cap prostii
7
0
Nu o mai dati politic ma cand medicul ala din Belgia a spus ca omul a ajuns acolo jumate mort"nici macar nu l-au spalat pe bolnav"asa a spus omul,altfel medici,politisti,militari,securisti,judecatori nu au fost luati la intrebari niciodata pentru faptele lor de nici un partid politic indiferent care a fost la putere. Dumnezeu sa-l ierte.
10
0
Puiul asta de securist care de-abia vorbeste, a facut acum ce a facut si atunci! Pe mine nu ma surprinde nimic!
3
0
coruptiaucidee
7
0
S-a murit la ,,Colectiv",s-a murit la ,,Matei Bals" ,pacient ars pe masa de operatie la ,,Colentina" acum acest caz,nimeni din sistem nu este vinovat!
6
0
Arafat ,DEMISIA !
5
2
Cand se rezolva cu infectiile ucigase din spitalele romanesti ??
7
2
Este altul...ce cauta pe acel vagon, el si colegul sau...Dumnezeu sa il ierte
4
1
ministrul asta a fost si in guvernul ciolos dupa colectiv unde s-a murit masiv din aceleasi cauze, a facut ceva atunci??? nimic ca si acum, bine atunci era tehnocrat aum e politic
12
1
Din zece biserici sa facem un spital
8
3
Tu sa te tratezi in spitalele construite in timpul guvernarilor USR sau PNL.
12
1
Pe el si pe toti cei care se sting in spitalele din aceasta tara in care dupa 30 ani de democratie nu s a construit un spital.1 singur.s au spoit cladiri vechi care trebuiau demolate si turnat 15 ani clor peste ruine zilnic.de ce Constanta nu are un spital?nu stiu sau poate stiu dar sunt scarbit.de ce nu o sa aiba Constanta un spital?stiu sigur de ce,CA NU VREA USR PLUS.daca pl lu Ciolos nu vrea sa faca la Cta spital nu va face.Chitac si sleahta lor de incompeyenti nu vor face.la fel cum nu au facut nici psdistii si golanii lor.ca asa a vrut pl lor.si asa vrea pl astora de azi.pana intr o zi..
13
0
Ai uitat sa spui la ce spital esti pacient, eu niciodata nu am votat PSD-ul, dar la acest ministru nu am vazut sa faca vreo schimbare, sefii de Dsp-uri si spitale sunt aceiasi.
17
2
da ma misule.ca dupa nume esti clar un idiot.a adus ministru de acum microobii in spitale.daca esti bou si ai votat o viata cu pesedeu asta e.tu du te sa te vindeci in spitalele alea construite de ciuma rosie.asta de abia a venit ministru si e vinoovat de al doilea razboi mondial deja
11
16
Cel mai slab ministru al sanatatii
18
8
Dumnezeu sa-l ierte,dar asta-i soarta tuturor celor care n-au prieteni ministrii,si in cazul piatra neamt afara de doctorul divina,pretin cu nelutu toti ceilalti16 bolnavi au murit de covid,arsi iar la final inghetati in tabara de cercetasi letcani
26
2
condoleante!! Trist f trist...
30
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436