REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

A murit cunoscutul analist economic Ilie Șerbănescu!

A murit cunoscutul analist economic Ilie Șerbănescu!

Andreea CONDURACHE 8 aprilie 2024 | 09:04 4259

Ilie Şerbănescu, economist și fost ministru al reformei în guvernul Victor Ciorbea, a decedat în urma unei lungi suferințe, la vârsta de 81 de ani.

A murit cunoscutul analist economic Ilie serbanescu!Ilie Şerbănescu

“Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina.

Ilie Șerbănescu s-a născut la 20 iulie 1942, în București. A absolvit Academia de Studii Economice din București. A devenit doctor în economie, încă din 1976. Lucrarea sa „Corporațiile transnaționale“ a rămas singura perspectivă, pe aceeași temă, până în 1989, în literatura românească de specialitate.

Este autor al unor lucrări printre care „Reforma economică în România: jumătăţile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „România sub tirania cifrelor mici” (2002, Columbia University), “România, o colonie la periferia Europei“, 2016, și „Colonialismul actual și colonia sa România,“ 2018.

George Simion, liderul partidului AUR, a comentat și el: „România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa”, a spus Simion.

Maria Grapini: ,,Am aflat cu tristețe că Ilie Șerbanescu a plecat dintre noi! L-am cunoscut si am colaborat la mai multe emisiuni economice pe vremea când conduceam patronatul din textile. Ne prețuiam reciproc si pot spune fără teama de a greși ca, domnul Profesor, Ministru Ilie Șerbanescu era un specialist in economie dar era si un mare roman. Suferea pentru orice pierdere economica a României si suferea atunci când nu se luau cele mai bune măsuri! Dumnezeu sa-l odihnească!"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un om exceptional, emotiv, inteligent, carismatic, educat si cu multa dragoste pentru semenii sai, D-zeu sa il ierte.
5
0
vai de ce sex bun ne dadea
0
4
Dzeu să-l ierte! Drum lin spre îngeri,maestre!
4
0
Un mare om, un mare patriot.....Dumnezeu sa il odihneasca in pace
6
0
Off ....s-a dus si el. Ramanem cu Hori cacon stantinescu. Specialist.
5
0
A plecat un roman adevărat către gradina lui Dumnezeu Mereu spunea la tv că el va pleca cat de c*rând dar necazul rămâne pentru generația tânără , necazul căzut peste Poporul r*mân din cauza comasărilor, pensatilor și epilatilor! Odihna veșnică, maestre?
8
0
Cum zice si cel de mai jos,asa si e!Dumnezeu sa-l ierte!
8
0
si a spus-o de nenumarate ori ca toate guvernele au vandut tara capitalului strain si au distrus-o in felul asta ptr spagi si imbogatire personala daca ne uitam la alte tari care sunt cu mult inaintea noastra ca polonia si cehia ii dam dreptate ca si atunci cand ne amintim ca avem cel mai mare numar de oameni plecati in afara din lume dupa siria - dovada catastrofei sociale si economice continue din ultimii 34 de ani
15
0
Dumnezeu sa-l ierte,ne-a Ilie a suferit foate mult pentru Romania,ba chiar o suferintza continuua dupa 1990 putem spune, daca e sa o credem pe M.Grapini:"suferea pentru orice pierdere economica a Romaniei si suferea cand nu se luau cele mai bune decizii economice pentru tzara"
16
1
Fiecare generatie are actoriii ei ! Dumnezeu sa l odihneasca !
15
0
dzeu sa-l ierte!
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510