REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

A murit Laurenţiu Homentcovschi, lector în Universitatea Ovidius

A murit Laurenţiu Homentcovschi, lector în Universitatea Ovidius

Valentina CAMARA 26 decembrie 2022 | 16:07 9767

Doliu la Universitatea Ovidius din Constanța!  A murit  lector,  doctor Homentcovschi Laurenţiu în cadrul Facultății de Matematică și Informatică. S-a alăturat facultății de Matematică și Informatică în anul 1992 susținând o multitudine de cursuri în domeniul geometriei, calitatea și claritatea expunerilor prezentate în cadrul cursurilor și seminariilor fiind apreciată de către studenții și recunoscută de către toți colegii colectivului facultății.

”Colectivul Facultății de Matematică și Informatică este profund îndurerat de incredibila plecare dintre noi a colegului deosebit, prietenului onest, profesorului și matematicianului remarcabil, Laurențiu Homentcovschi.
Domnul profesor Homentcovschi s-a alăturat facultății noastre în urma cu 30 de ani și a susținut variate cursuri în domeniul geometriei, calitatea și claritatea expunerilor prezentate în cadrul cursurilor și seminariilor fiind apreciată de către studenții și recunoscută de către toți colegii colectivului facultății.
Domnul profesor Homentcovschi a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității București în anul 1992 și a susținut teza de doctorat la Universitatea de Vest din Timișoara în anul 2001, sub îndrumarea dlui prof.univ.dr. Dan Papuc. A publicat articole științifice în reviste atât din tară, cât și din străinătate și a participat de-a lungul anilor la organizarea olimpiadelor de matematică, etapele locale, județene și naționale. În cadrul facultății noastre a fost cel ce a coordonat seminarul științific destinat studenților, dar și colegilor în cadrul căruia dânsul prezenta soluțiile problemelor date la olimpiadele internaționale de matematică, cu o claritate și o eleganță a demonstrațiilor apreciate de toți colegii.

Nu vom găsi prea curând alinarea pentru aceasta grea pierdere, deoarece nu vom mai asista la expunerile tale impecabile, care debordau de inteligența ta naturală, întotdeauna vie și surprinzătoare. Îți vom înconjura amintirea cu toată dragostea pe care tu ai insuflat-o pentru matematică generațiilor de studenți și ne vom educa să trăim într-o lume în care pentru prima data nu ne mai vei răspunde la întrebările noastre matematice. Dumnezeu să-ți lumineze drumul în veșnicie și să dea multă putere familiei tale îndoliate!

Pentru cei care doresc să își ia rămas bun, trupul neînsuflețit este depus la Casa Albastră. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 28 decembrie, ora 12:00 la Cimitirul Central.”, a transmis Colectivul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universittății Ovidius.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
** Facut-am castelul acesta Farama legand de farama Si-acum cand e gata, prieteni. Priviti ce trist se darama. Luati fiecare in palma Din marea cetate de piatra. Pastrati cu grija castelul Ca poate-l refacem vreodata...** Adrian Paunescu
0
0
Asta e intrebarea dar eu cred ca majoritatea celor din categoria "normies " s-au dus inainte la "albinuta globalista" ca doar au mentalitatea de "capul taiat" adica de sclav.Au incercat nenorocitii si o sa mai incerce si alte "plandemic ponzi scheme " dar v-ati mai trezit si voi si cu DUMNEZEU INAINTE!
0
0
aflat la butoane. In Constanta e inflatie de venetici care s-au infipt ca paduchii in functii de conducere.
2
3
Un nume comun în Finlanda
2
1
J&J esti un haurist cretin. Omul avea o boala incurabila.
3
3
Din producția de șampoane și biberoane v am vaccinat fraierii noștrii.Acum.vedeti rezultatul ii BELITI p**a lui băiatul"
4
12

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436