REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

A murit Prima doamnă a Siriei, Asma al-Assad. Aceasta suferea de o boală incurabilă

A murit Prima doamnă a Siriei, Asma al-Assad. Aceasta suferea de o boală incurabilă

Mariana MURAT 5 iunie 2024 | 00:00 1598

Prima doamnă a Siriei, Asma al-Assad, a fost diagnosticată cu leucemie, în urmă cu o săptămână. Astăzi, preşedinţia siriană a anunțat decesul primei doamne.

A murit Prima doamna a Siriei, Asma al-Assad. Aceasta suferea de o boala incurabila Prima doamnă a Siriei, Asma al-Assad

Președinția Republicii Arabe Siriene:

În numele lui Allah cel Milostiv și Îndurător.

După diagnosticarea doamnei Asma Al-Assad cu leucemie acută și supunerea acesteia la tratamentul specializat și respectarea condițiilor de izolare,vă anunțăm decesul doamnei Asma Al-Assad, prima doamnă și soția președintelui Bashar Al-Assad, o pierdere a națiunii și a patriei. „Într-adevăr, noi aparținem lui Allah și la El ne vom întoarce.”, anunță preșidinția Siriei într-un comunicat de presă.

Diagnosticată recent cu leucemie acută, Asma Al-Assad a urmat un tratament specializat și a fost nevoită să respecte măsuri stricte de izolare pentru a preveni infecțiile, dată fiind natura agresivă a bolii. Anunțul a venit la doar câteva săptămâni după ce a fost făcut public faptul că suferă de această formă severă de cancer al sângelui și al măduvei osoase​​.

În ciuda tratamentului și a eforturilor medicale, starea sa s-a deteriorat rapid. Într-un ultim mesaj video postat pe contul său de Instagram, Asma și-a exprimat recunoștința pentru mesajele de susținere primite și a subliniat importanța credinței și a voinței în fața unei astfel de provocări​, potrivit The New Arab).

Asma Al-Assad, în vârstă de 48 de ani, a fost o figură influentă atât în viața publică cât și în cea privată din Siria. Născută și educată la Londra, ea a lucrat ca bancher de investiții înainte de a se căsători cu Bashar Al-Assad în anul 2000. De-a lungul anilor, ea a fost activă în diverse proiecte caritabile și de sănătate, inclusiv în lupta împotriva cancerului, după ce ea însăși a fost diagnosticată și a învins cancerul de sân în 2018​.

De-a lungul mandatului său ca primă doamnă, Asma a fost implicată în numeroase inițiative umanitare, dar a fost și o figură controversată datorită sprijinului său pentru regimul condus de soțul său, acuzat de represiuni brutale în timpul războiului civil din Siria. Aceasta a fost sancționată de mai multe ori de comunitatea internațională pentru rolul său în susținerea regimului​, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca-i spunem alah(inseamna dumnezeu), ca-i spunem dumnezeu, toti ajungem acolo!
1
0
Sa mi bag poula in Allah!
6
14

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166