REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

A murit Rujanschi Emanoil, bărbatul care a înființat o bibliotecă la Oituz!

A murit Rujanschi Emanoil, bărbatul care a înființat o bibliotecă la Oituz!

Replica API 1 februarie 2021 | 00:11 2557

A murit Rujanschi Emanoi. Acesta avea vârstă de 65 de ani, tractorist de meserie, cel care a înființat o bibliotecă privată în satul Oituz, a ridicat un monument și a scris o carte. Toate astea deși avea doar patru clase.

„Începând din 6 iunie 2020, satul Oituz din comuna Lumina are o bibliotecă privată de utilitate publică, "Anda și Claudia" , unde copiii din sat pot merge să împrumute cărți din toate domeniile. Acest proiect educativ denumit "Cartea, sufletul meu" (ianuarie-iunie 2020) a fost inițiat de Rujanschi Emanoil (cel care a oferit spatiul), Andrei Monica, cea care s-a ocupat cu achiziționarea cărților și Floroaei Anișoara (organizator).

,,Ne-a părăsit Emanoil Rujanschi, tractoristul de brazdă, care cu sufletul lui mare a făcut atât de mult pentru localitatea Oituz, comuna Lumina, județul Constanța.

Nea Mănel, ceangăul mândru de originea sa,a fost un autodidact care a elaborat Monografia localității Oituz, a realizat un monument pentru eroii localității, a revigorat activitatea trupei de dansuri și cântece populare, a înființat o bibliotecă sătească în locuința sa. În același timp a realizat proiectul "Andrei Lupu", prin care copiii din Oituzul dobrogean s-au deplasat în repetate rânduri, la Luizi Călugăra, jud. Bacău, pentru a - și cunoaște înaintașii și tradițiile acestora. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a transmis Remus Macovei, Preşedintele filialei Constanţa a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dumnezeu sa-l odihneasca!D-ul Remus este presedinte la filiala Cultul Eroilor,la sindicat nu mai este de mult ,actualizati datele!
0
0
Dumnezeu sa-l odihneasca in Imparatia Lui! Asa era in 60-70, pentru a urma o scoala profesionala trebuia sa ai 8 clase sau poate a urmat un liceu cu profil agricol si primeau permis de conducere tractor.Nu conteaza cate clase avea ,e de apreciat aportul la cultura si educatie al unui om simplu .
3
0
Dumnezeu s-l te ierte. Dar ca studii avea cel puti 8 clase nu 4 cum ati scris,pentru ca Manel a prins timpul ala cand 8 clase erau obligatorii,oricat de prost erai te treceau profesori pt.ca asa era pe timpul ala.
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436