REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
27.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

A murit Thury Ștefan, actorul care a jucat în Nea Mărin Miliardar

A murit Thury Ștefan, actorul care a jucat în Nea Mărin Miliardar

Valentina CAMARA 6 aprilie 2023 | 00:00 555

Thury Ștefan s-a stins din viață la 81 de ani. Acesta a jucat în cele mai cunoscute filme românești și a fost o legendă a baletului. El a fost căsătorit cu Anca Pandrea, dar căsnicia lor nu a durat mult.

A murit Thury stefan, actorul care a jucat in Nea Marin Miliardar

Thury Ștefan s-a stins din viață la 81 de ani. În ultimii ani, s-a retras la Câmpulung, județul Argeș, unde a început să practice metaloplastia. El a făcut numeroase vernisaje după ce s-a retras din teatru. Acesta s-a făcut remarcat și pentru felul în care l-a imitat pe Charlie Chaplin.

„Nu știu de unde mi-a venit nici pasiunea, nici ideea de a încerca să-l imit pe Chaplin. Cred că de undeva din interior. Știu doar că cei apropiați m-au încurajat să continui, fiindcă aveam, spuneau ei, multe șanse de reușită. Anii au trecut și m-am reîntâlnit cu dragul meu Charlot în emisiunile regizorului Alexandru Bocăneț. Atunci am știut că pot să fac asta și am pus enorm de mult suflet în toată povestea asta”, a declarat în trecut actorul.

Anca Pandrea s-a căsătorit cu Thury Ştefan pe când avea doar 20 de ani. El a fost considerat unul dintre cei mai mari balerini ai României, dar şi un actor care s-a remarcat în filme precum „Fram ursul polar”, „Veronica”, „Actorul şi sălbaticii”, „Nea Mărin miliardar”, „Libelula” sau „Cântecele mării”, în care a jucat în anii ’70-’80. Acesta a lucrat alături de Toma Caragiu şi Gheorghe Dinică.

De ce s-a despărțit de Anca Pandrea

Relația lui cu Anca Pandrea nu a durat mult, iar el s-a axat pe carieră. În 1980, Thury şi-a descoperit o altă pasiune, metaloplastia (face tablouri cu foiţă de cupru), şi a avut nenumărate expoziţii în ţară şi în străinătate. La scurt timp, acesta s-a mutat în Câmpulung Muşcel, unde s-a îndrăgostit de actriţa Mioara Ştefan, potrivit RTV.

„Mi-a făcut 2 copii şi aşa m-a păcălit s-o iau de nevastă. Îmi amintesc că în timp ce ne aflam în Italia, m-a lăsat numai cu paşaportul. Mi-a golit contul din bancă, mi-a luat maşina, toate bijuteriile şi a fugit, de fapt a rămas în Italia. Totul a fost premeditat pentru că aranjase cu maică-sa să aibă grijă de copii, care erau micuţi”, povestea acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303