REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

A murit Valentin Gheorghiu, unul dintre cei mai mari pianiști ai României

A murit Valentin Gheorghiu, unul dintre cei mai mari pianiști ai României

Victor ROTARU 17 iulie 2023 | 13:20 1242

Valentin Gheorghiu unul dintre cei mai mari pianiști ai tuturor timpurilor, din României, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani. Casa Regală a României a transmis un mesaj în memoria maestrului.

A murit Valentin Gheorghiu, unul dintre cei mai mari pianisti ai Romaniei

Una dintre cele mai importante personalități muzicale românești, Valentin Gheorghiu a murit la vârsta de 95 de ani.

Marele pianist a avut o impresionantă activitate artistică, întinsă pe parcursul a peste 80 de ani. Maestrul Valentin Gheorghiu a studiat la Academia Regală de Muzică şi Artă Dramatică din Bucureşti şi a urmat Conservatorul Naţional de Muzică din Paris.

A debutat în 1943, ca solist, pe scena Ateneului Român. În anul 2018, la împlinirea vârstei de 90 de ani, Valentin Gheorghiu a fost decorat de Preşedinţia României cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României", potrivit rador.ro.

"Familia Regală a aflat trista veste a trecerii la cele veșnice a marelui pianist Valentin Gheorghiu. A făcut parte din juriile celor mai importante concursuri internaţionale de pian, a făcut înregistrări memorabile la radio, televiziune și pentru case de discuri, fiind considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai timpului său.

În anul 2011, Regele Mihai I i-a conferit maestrului Valentin Gheorghiu Decorația Regală „Nihil Sine Deo”. Majestatea Sa Custodele Coroanei transmite condoleanțe și compasiune familiei marelui pianist! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris Familia Regală a României, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dumnezeu sa-l odihneasca . Visul oamenilor mari este ca si ceilalti sa inteleaga,sa simta,sa aiba bucuria de a iubi si de a intelege limbajul universal al artei autentice. Din pacate,marii sensibili au fost nevoiti sa plece din aceasta lume fizica,fara sa aiba bucuria schimbarii,ci doar speranta.Pacat de noi,cei care nu pretuim valorile. Daca am pretui,am fi fost la sute de ani inainte,pozitiv vorbind.
0
0
un baietel care spunea la moartea lui Mihai I, ca plecat regele si am ramas cu comunistii, am putea spune ca au plecat maestrii si am ramas cu manelistii! Dumnezeu sa-l odihneasca!
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016