REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

A păcălit trei persoane dându-se polițist, și acum va înfunda pușcăria

A păcălit trei persoane dându-se polițist, și acum va înfunda pușcăria

Replica API 19 august 2022 | 00:00 2031

Cadar Mustafa a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, uzurparea de calităţi oficiale și furt. Sentința a fost dată pe 16 august 2022, de Judecătoria Constanța și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, dându-se drept polițist, a reușit să păcălească mai multe persoane, să le percheziționeze și, în două dintre cazuri, să le sustragă sume de bani.

Potrivit anchetei, inculpatul a abordat prima victimă în parcul de lângă Primăria Constanţa. După ce şi-a declinat în mod fraudulos calitatea de poliţist, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a deposedat-o de suma de 200 de lei, iar pentru a-şi asigura scăparea şi pentru păstrarea valorilor însuşite pe nedrept şi a ameninţat-o cu un cuţit creându-se un prejudiciu în valoare de 200 de lei. A doua faptă a fost comisă în apropierea City Park Mall, inculpatul, împreună cu alte două persoane, dându-se drept polițist aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu a procedat la realizarea unei măsuri polițienești cu caracter administrativ, respectiv controlul corporal al victimei. A treia faptă s-a petrecut tot în apropierea City Park Mall, când, însoțit de aceleași două persoane, după ce şi-au declinat calitatea de poliţişti aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au procedat la efectuarea unui control corporal ocazie cu care i-au sustras din portofel suma de 35 de lei, pe care i-au remis-o la scurt timp, creându-se un prejudiciu în valoare de 35 de lei, recuperat în totalitate.

La individualizarea pedepsei ce urmează a fi stabilită în sarcina inculpatului, instanţa va avea în vedere, împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii, motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit, natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal şi nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate. În ceea ce priveşte profilul inculpatului, instanţa a reținut că acesta este căsătorit, are 4 clase, nu are loc de muncă, nu are ocupaţie, nu are loc de muncă. Din fișa de cazier judiciar, rezultă faptul că inculpatul a suferit o condamnare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat la pedeapsa de 4 ani închisoare prin sentinţa penală din 06.01.2011 pronunţată de Judecătoria Constanţa pentru care se apreciază că a intervenit reabilitarea. Tot din fişa de cazier judiciar rezultă că inculpatul a suferit mai multe condamnări în străinătate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tâlhărie. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 4 ani și 8 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Kkt de t i g a n
0
0
Scrie in articol ca are 4 clase...sigur nu e politist? Poate-si pierduse legitimatia.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513