REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.8° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

A PARCAT în MIJLOCUL TROTUARULUI ca să-și facă CUMPĂRĂTURILE

A PARCAT în MIJLOCUL TROTUARULUI ca să-și facă CUMPĂRĂTURILE

Replica API 11 ianuarie 2022 | 23:24 3123

Pentru anumiți șoferi din Constanța se pare că nu mai există reguli când vine vorba de parcări, și își lasă mașinile unde apucă. Nici bunul simț nu prea este la el acasă, mai cu seamă în cazul celor ce își lasă vehiculele pe câte două locuri de parcare ori pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități, ori direct pe trotuar, chiar dacă parcarea e goală. Totodată, menționăm că unul dintre șoferii prinși "în fapt", posesor de Ford, a luat decizia de a-și face cumpărăturile de la un supermarket din cartierul Tomis 3, însă nu a mai ținut cont de regulile de circulație lăsându-și mașina în mijlocul trotuarului.

Străzi, parcări ori intrările unor instituții sunt mereu blocate de autoturismele lăsate de proprietarii de mașini ce nu au spirit civic. A devenit un obicei pentru locuitorii Constanței să încalce regulile de circulație, mai ales cele legate de parcări. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul unor localnici ce au decis să-și poziționeze mașinile pe trotuarul din fața unui supermarket, din cartierul Tomis 3, fără a gândii că incomodează deplasarea pietonilor.

Șoferii își lasă mașina pe unde apucă!

După cum putem observa, șoferii autoturismelor marca Ford, respectiv Dacia Logan, și-au parcat mașinile pe trotuarul din fața unui supermarket, pentru a desfășura diferite activități. Deținătorul autoturismului Ford a coborât din mașina sa și s-a dus să-și achiziționeze ceva din incinta supermarketului din zonă, fără a se gândi că stânjenește circulația pietonilor.

După cum putem observa, parcarea supermarketului este goală, dar acest aspect nu i-a împiedicat pe șoferii acestor autoturisme să-și lase mașinile unde apucă.

Cum parcăm corect pe trotuar?

Conform reglementărilor un autoturism nu poate fi parcat pe trotuar, deoarece “ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă”. Singura modalitate de a parca, chiar și pe trotuar, este atunci când există spații create adecvat și semnalizate în conformitate. În condițiile în care există aceste spații amenajate, mașinile trebuie parcate la cel puțin 10 metri de o intersecție, stații ale mijloacelor de transport în comun, treceri de pietoni, și la mai puțin de 5 metri de ferestrele locuințelor.

Ce amendă iei dacă parchezi mașina pe trotuar?

Cei care parchează pe trotuar ar trebui să știe că și în acest caz amenzile sunt destul de mari, conform Art. 72 din Ordonanța de Urgență 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, actualizată prin OUG nr. 63/2006. Șoferii care parchează pe trotuar fără a lăsa minimum un metru pentru pietoni vor fi amendați cu maximum 20 de puncte amendă și 6 puncte de penalizare. Tradus în lei, asta înseamnă că se va achita maximum 2.900 de lei.

Cătălina PETRESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand lasa masina asa, sa fie unul care ii baga instant pwla in gura si i-o mai scoate atunci cand muta masina si o parcheaza regulamentar. Ce te faci dupa ca, toate pitzi o sa parcheze neregulamentar expres !
3
2
este o zdreanta de ziar!
10
5
pai daca parcatorii de la militie au alta treaba
7
4
taxati mirletzii!ate parcare dar nu se poate deplasa cordeza doi metri,parcheaza ca pe maidan,la oi,de unde provine!
6
2
Ti-a luat tie locul de parcare, e trotuarul lui ma-ta ? Chitac si replica sunt niste jivine hamesite care urasc visceral Constanta si pe constanteni.
15
15
Ne pisham pe atitudinea voastra, nu intelegeti ca cei care au fakut legile nu au interes sa fie aplikate fiindca ei sunt primii kare le calca-n picioare ?
14
5

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303