REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 25 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6801
21.4° Constanța Joi, 25 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6801
 

A parcat în mijlocul unei intersecții ca să scoată bani de la bancomat. Video

A parcat în mijlocul unei intersecții ca să scoată bani de la bancomat. Video

Georgiana BOGLEA 25 iulie 2024 | 00:00 267

Locurile de parcare create de autorități sunt prea puține comparativ cu numărul de mașini care sunt în oraș, dar asta nu este o scuză pentru șoferii indisciplinați care parchează pe unde îi taie capul. Un constănțean și-a proptit mașina în mijlocul intersecției bulevardului 1 Mai cu strada Aurora, ca să își scoată banii de la bancomat, fără să îi pese că încurcă circulația. Unde mai pui că a blocat și ieșirea de pe pista de biciclete.

A parcat in mijlocul unei intersectii ca sa scoata bani de la bancomat. Videomașină

Orașul Constanța este o junglă urbană când vine vorba de parcări, atât în plin sezon estival, cât și în extra-sezon. Dar, pe timp de vară parcă toată lumea parcă o ia razna. Nimeni nu mai ține cont de reguli, fiecare face ce îl taie capul.

A parcat in mijlocul unei intersectii ca sa scoata bani de la bancomat. Videomașină

Un constănțean care conducea un autoturism marca Kia, cu numărul de înregistrare CT 14 KUL, și-a lăsat mașina pe avarii în mijlocul intersecției dintre strada Aurora și bulevardul 1 Mai, blocând pista pentru biciclete, îngreunând totodată și traficul pentru intrarea sau ieșirea de pe strada Aurora.

A parcat in mijlocul unei intersectii ca sa scoata bani de la bancomat. Videomașină

Ce riscă șoferii care parchează neregulamentar?

În 2024, punctul de amendă este 165 de lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 330 de lei, iar cea maximă de 495 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

De asemenea, dacă mașina a fost oprită în acel loc mai mult de 5 minute se poate considera staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde. În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 990 de lei.

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699